Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: PR
Evenement

Tweede Elf molenfietstocht op 12 juni

Lionsclub Leiderdorp organiseert op zondag 12 juni de tweede Leiderdorpse Elf molenfietstocht. Het wordt een recreatieve fietstocht van een kleine veertig kilometer langs historische molens in de omgeving van Leiderdorp.

De route gaat via rustige wegen naar molens in Hoogmade, Koudekerk, Hazerswoude-Rijndijk en -Dorp, Zoeterwoude en Leiden. Bij de molens is er uitleg door de molenaar en krijgen de deelnemers een stempel op hun stempelkaart. Sommige molens zijn open voor bezoek. De fietstocht is ook geschikt voor duo-fietsen. 

De start is tussen 10.00 en 13.00 uur op het parkeerterrein bij de Scouting Leiderdorp en de finish is bij de Munnikkenmolen. Bij een volle stempelkaart ontvangen de deelnemers een molenboekje. Na afloop is er naast de Munnikkenmolen gelegenheid tot het nuttigen van een verkoelend drankje en een versnapering.

Inschrijven is ter plaatse bij de start, dan wordt ook de routekaart en stempelkaart uitgereikt. Het inschrijfgeld bedraagt 6 euro per fiets. De netto-opbrengst (inschrijfgeld plus horeca minus de kosten) komen geheel ten goede aan stichting Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp.

Mail voor vragen of meer informatie naar elfmolenfietstocht@gmail.com of erikkopp@live.nl.

Meer berichten