Logo leiderdorpsweekblad.nl
Psalmen en gezangen zingen in de Hoofdstraatkerk
Psalmen en gezangen zingen in de Hoofdstraatkerk (Foto: PR)
kerkelijk

Twaalf Gezangenavond in Hoofdstraatkerk op 1 juni

Op woensdagavond 1 juni is er in de Hoofdstraatkerk  in Leiderdorp een ‘Twaalf Gezangenavond’. Op die avond wordt een rijke schakering van kerkliederen gezongen, van de berijmde Wet des Heeren tot het slot van het gezangenboek: ‘Drie-enig God, U zij al de eer’. 

In 2018 was er in de Hoofdstraatkerk een ‘marathon’ waarbij alle coupletten van alle 150 psalmen gezongen werden. Met de Twaalf Gezangenavond wordt het eindelijke slotakkoord gezet achter de ‘Psalmenmarathon’.

Achter het psalmboek staan in klassieke zakbijbeltjes de zogenaamde ‘Twaalf Gezangen’. Dat zijn berijmingen van de lofzangen van Simeon, Zacharias en Maria, maar ook de Tien Geboden, de Apostolische Geloofsbelijdenis en het Onze Vader op rijm, voorbereidingszangen op de preek en een morgen- en avondlied.

Op woensdagavond 1 juni staan vanaf 19.15 uur de deuren van de Hoofdstraatkerk aan de Hoofdstraat 73 weer open voor iedereen die deze liederen wil horen en meezingen. De avond start om 19.30 uur. Het gezang wordt begeleid met orgel en klarinet. Ook is er een gelegenheidskoor dat de soms lastig te zingen melodieën ondersteunt. 

Meer berichten