Velocitas in de aanval.
Velocitas in de aanval. Foto: F van Herwijnen

Velocitas toont karakter en wint knap van OVVO

Sport

Plaatsing in de poule zegt niet altijd alles, bleek ook afgelopen zaterdag. Tegen OVVO thuis bleef het lange tijd spannend maar met focus en hard werk won Velocitas uiteindelijk met 20 – 17.

Zowel Velocitas als OVVO startten meteen fel en gefocust. Beide teams gaven niets gratis weg en proberen snel te scoren. De teams waren aan elkaar gewaagd en komen al snel op 3-3. OVVO kwam even iets voor met twee schoten maar Debby en Ivar scoorden beiden en maakten de stand weer gelijk.

Foutje, bedankt!

Mitchel kreegt een stip, miste deze maar maakte het meteen goed met een fenomenale score met een hand. Ivar kreeg ook een stip mee en met rust gingen beide teams naar de kleedkamer met een 11-12 score op het bord.

Na de rust ging het er aan beide kanten weer fysiek aan toe en werden er nog een aantal stippen gegeven. Sanne bracht Velocitas dankzij een stip op een 13-12 voorstand. Een vrije bal van Ivar en nog een score met een hand van Siem maakten de voorsprong op Ovvo 1 steeds een stukje groter. In de verdediging jaagde Velocitas op de bal, wat resulteert in een aantal heerlijke onderscheppingen.

Op en neer, heen en weer

Ondanks de strakke verdediging wist OVVO te scoren. Velocitas moest in de aanval werken en zoeken om de korf te vinden. Sanne kreeg nog een stip mee en Rosa scoorde een korte kans waarmee Velocitas op voorsprong bleef. OVVO begon hierna ook weer te scoren, maar niet voor lang. De aanval van Velocitas stond als een huis en het vertrouwen in het team spatte van het veld.

Rustig blijven is een kunst

Met nog 5 minuten te spelen was de stand 19-17, maar zowel in als langs het veld leek niemand zenuwachtig. Het eerste werd luidkeels aangemoedigd en in het veld speelde Velocitas zichzelf naar de overwinning. Eindstand: 20-17. Een zeer knappe overwinning die na het gelijke spel van vorige week.

Met de overwinning op de ploeg uit Maarssen staat Velocitas laatste maar komt het op één punt van VEO. Volgende week speelt Velocitas 1 uit bij BEP, dat afgelopen week geen punten wist te halen tegen Nieuwerkerk 1.