Vreugde bij de vrouwen van RCL na de 3-2 van Lesley Landweer.
Vreugde bij de vrouwen van RCL na de 3-2 van Lesley Landweer. Foto: Gert Jan van Heyningen

RCL-vrouwen walsen over Berkum heen

Sport

De toeschouwers werden zaterdag op het RCL-terrein in De Bloemerd getrakteerd op een aantrekkelijk duel in de Hoofdklasse vrouwen tussen de Leiderdorpse voetbalsters en het uit Zwolle afkomstige Berkum. Beide teams hadden de punten nodig en dat betekende aanvallend spel. Na een 2-0 stand bij rust kwam de ploeg uit Zwolle in het begin van de tweede helft langszij. RCL speelde met name in de laatste 25 minuten subliem voetbal en duidde het verschil met collectief karaktervol spel. Mede dankzij tactische omzettingen door de technische staf kon RCL een verdienstelijk 6-2 resultaat op laten tekenen.

Door: Gert Jan van Heyningen

RCL probeerde vanaf het eerste fluitsignaal Berkum met wisselend resultaat op eigen helft vast te zetten. Het vroeg storen van Yara Haasnoot had in de 10e minuut resultaat. Annebel Schoonderwoerd werd diep gestuurd en bracht het leer in de doelmond. Daar stond Geke Maat die direct uithaalde en scoorde. Tien minuten later werd het zelfs 2-0. Een vrije trap van Lesley Landweer werd nog van richting veranderd door Geke Maat. Berkum creëerde ook veel mogelijkheden maar sluitpost Hannah van den Heuvel pareerde veel en hield RCL in de wedstrijd.

Collectief

In het begin van de tweede helft kwam Berkum op gelijke hoogte. Eerst scoorde Marika Purgacz de aansluitingstreffer en even later was het RCL speelster Isis Kindt met nummer 13 die het leer in eigen doel werkte. Dat ging RCL toch iets te ver en de ploeg herstelde zich uitstekend na de drinkpauze.

Analytisch inzicht

De coaches deden hun werk en de collectieve wilskracht vloeide zichtbaar in het team. In de 60e minuut scoorde aanvoerster Lesley Landweer op aangeven van Romy Siera met een droge knal. Drie minuten later was het opnieuw raak. Geke Maat scoorde op aangeven van Yara Haasnoot haar derde van de middag en bracht de stand op 4-2. De koek was nog niet op want 9 minuten voor tijd schoot wervelwind Annebel Schoonderwoerd feilloos het leer in de touwen. In de allerlaatste minuut bepaalde wie anders dan Geke Maat de eindstand op 6-2.

Veerkracht

Na afloop complimenteerde coach Mohamed Bensaid zijn meiden met het afgedwongen resultaat en de getoonde veerkracht. “We hebben op basis van collectief werken dit prachtige resultaat neergezet. Nog belangrijker is dat we karaktervol beschikken over een grote dosis veerkracht. We hebben die capaciteiten en het is nu de periode om te oogsten en onze gestelde doelstellingen te gaan halen”, aldus Bensaid.

Vijf wedstrijden ongeslagen en dat biedt perspectief ook komende zaterdag. Dan speelt RCL in Friesland tegen Stiens. De aanvang is om 15.00 uur.

Wervelwind Annebel Schoonderwoerd passeert en zet strak voor.
Na de 6-2 staat de stralende glimlach van Geke Maat er van oor tot oor op.
Racing aanvoerster Lesley Landweer scoort met een droge knal de 3-2 voor de Leiderdorpsen.
De meiden en de technische- en medische staf van RCL na de overtuigende 6-2 overwinning.