Afbeelding

DoCoS overrompelt RCL

Sport

Sinds DoCoS in 2016 debuteerde in de tweede klasse behaalden de Leidenaren nog nooit een zege op regiogenoot RCL. Gelet op deze statistiek mocht je wellicht verwachten dat de Morsbewoners afgelopen zaterdag in De Bloemerd eerst de kat uit de Leiderdorpse boom zouden gaan kijken, maar niets bleek minder het geval.

De gretig spelende formatie van Dennis Olman overrompelde vanaf de aftrap de gastheren met fris aanvallend spel, waar de doorgaans betrouwbare Leiderdorpse defensie geen enkel vat op kreeg. Na een 0-3 ruststand scoorden beide ploegen in de tweede helft ieder nog één keer, waardoor de bezoekers met een verdiende 1-4 overwinning huiswaarts keerden.

Valse start

De Leiderdorpse voetballiefhebber die een kwartiertje na aanvang van de wedstrijd de tribune opzocht, wreef zich bij het aanschouwen van het scorebord even goed in de ogen. De bezoekers leidden op dat moment al met 0-3 door doelpunten van Chris van Empel (2x) en Martijn Guijt. Mitchel Klein vond na tien minuten spelen de volkomen vrijstaande Van Empel in het Leiderdorpse strafschopgebied, die de openingstreffer binnenschoof. Nauwelijks een minuut later was dezelfde speler, na mistasten van RCL-keeper Joe van Heusden, opnieuw succesvol (0-2). RCL was zichtbaar aangedaan door deze valse start en de organisatie bij de gastheren was in deze fase van de wedstrijd volledig zoek. Enkele minuten later konden twee DoCoS-spelers, Martijn Guijt en Milan Flippo, zonder een Leiderdorpse verdediger in de buurt, gezamenlijk op Van Heusden aflopen, waarna Guijt de kansloze goalie omspeelde(0-3).

RCL leek vlak voor rust op 1-3 te komen, maar de schotpoging van Nick van Bemmel kon ternauwernood door een Leidse verdediger op de doellijn worden gepareerd. Na een vlak eerste half uur na rust, waarin beide teams nauwelijks gevaarlijk werden, viel de 1-3 een kwartier voor tijd alsnog. Sieb Rutgers, één van de weinige Leiderdorpers die wel in goeden doen was, scoorde fraai na een mooie individuele actie. Dezelfde Rutgers was enkele minuten later dichtbij de 2-3, maar de spits zag zijn poeier op de lat boven DoCoS-keeper Remco Neuteboom eindigen. Kort voor het einde van de wedstrijd zorgde de net ingevallen Mark de Vink met een fraai schot in de kruising voor de 1-4 , waarmee het verzet van de Racing Club definitief gebroken was.

RCL-middenvelder Nick van Bemmel was verbaasd over de desastreuze opening van zijn ploeg: “Tsja, je hoopt natuurlijk niet op zo’n start van de wedstrijd, maar je hebt weleens van die dagen dat de scherpte er gewoon niet is en dan loop je achter de feiten aan. Meestal hebben we de organisatie verdedigend op orde, maar dat was vandaag niet het geval. In de tweede helft zijn we desondanks toch nog dicht bij de 2-3, maar hebben pech met dat schot van Sieb op de lat. Nee, een periodetitel zal er na deze nederlaag voor ons niet meer inzitten, maar we gaan er alles aan doen om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten’’, aldus de RCL-aanvoerder tot besluit.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl/ Sem Nazloomian