Logo leiderdorpsweekblad.nl
Na de Nationale Herdenking op de algemene begraafplaats in Leiderdorp zwaaide burgemeester Laila Driessen de FreedomRunners uit.
Na de Nationale Herdenking op de algemene begraafplaats in Leiderdorp zwaaide burgemeester Laila Driessen de FreedomRunners uit. (Foto: WH)

FreedomRunners zijn onderweg met bevrijdingsvuur

Na de Dodenherdenking op de algemene begraafplaats in Leiderdorp vertrokken de FreedomRunners gisterenavond in twee busjes naar Wageningen om daar iets na middernacht, voor hotel de Wereld waar op 5 mei 1945 de vrede werd ondertekend, het bevrijdingsvuur op te halen. 

De FreedomRunners leggen de terugweg hardlopend af. Ze rennen in vier groepen om de beurt vijf kilometer, begeleid door twee fietsers. De start in Wageningen is om 1.00 uur en er moet een afstand worden overbrugd van ruim 115 km. Als alles meezit zijn de lopers vanochtend rond 11.30 uur in Leiderdorp waar in het clubhuis van de Vereniging IJssport Leiderdorp in het Weteringpark een broodbuffet staat te wachten. 

Om 12.00 uur wandelen de lopers met betrokkenen naar de Houtkamp om de fakkel rond half 1 te overhandigen aan burgemeester Driessen die het bevrijdingsvuur zal ontsteken als aanvang van de festiviteiten in het park. 

De FreedomRun wordt mogelijk gemaakt door: Vitality Groep Leiderdorp, DinsdagOchtendSport, Area71, de Oranjevereniging en vele hardloopvrienden.

Meer berichten