Afbeelding
Foto: PR

Hulp voor ondernemers op digitaal gebied

Algemeen Ondernemers

De coronaperiode was pittig voor ondernemers. Alles staat nu in het teken van herstel. Koop Lokaal blijft belangrijk. Gemeente Leiderdorp, ondernemersvereniging LOV en Economie071 bieden daarbij steun met het initiatief ‘Laat digitalisering voor je werken’. Hiermee kunnen ondernemers via workshops, coachgesprekken en een voucher concrete stappen zetten met digitalisering binnen hun bedrijf. Op donderdag 12 mei is de eerstvolgende workshop genaamd ‘Laat jouw website voor je werken’. Vanaf 1 juni kan als vervolgstap hiervoor een voucher van € 1.000 worden aangevraagd.

Lorien de Roode, voorzitter LOV: Als gevolg van de coronacrisis zien we veel vindingrijkheid bij ondernemers in Leiderdorp. Online vindbaar zijn is daarbij een grote kans. Het is een voorwaarde om van online bezoekers nieuw klanten te kunnen maken. Maar bij een goede website of webshop komt veel kijken. Om hiermee te starten of beter te worden, bieden wij de workshop aan. Maak er gebruik van!”

 

Workshop

De workshop op 12 mei in Grand Café Hofplein start om 17.30 uur met een netwerkbijeenkomst. Om 19.00 uur start de workshop. Er is een maaltijd als je beide bijeenkomsten bezoekt. Alexis van Dam, Digital Marketing Strateeg en docent aan de Hogeschool van Amsterdam, geeft de workshop. Hierin staat search engine optimization (SEO) centraal. De eerste stap daarbij is het bepalen van de doelgroep en de klantreis, het traject dat een potentiële klant doorloopt om een dienst of product te vinden. Daarna krijgen ondernemers praktische tips om hun SEO-positie, hun online vindbaarheid, te verbeteren. Er is ook volop ruimte voor het stellen van vragen. Aanmelden kan via www.lovleiderdorp.nl.


Voucherregeling

Om de drempel naar investeren in digitalisering te verlagen is er een voucherregeling. Ondernemers kunnen daarmee via co-financiering tot € 1.000 terugkrijgen van hun investering. Dat mag naast online verkoop en online klantenbinding ook gericht zijn op digitaal veilig werken, een slim digitaal financieel systeem, data analyse, digitaal voorraadbeheer of digitalisering van het productieproces. Informatie en inspiratie is te vinden op www.economie071.nl.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant