Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>De Leiderdorpse vestiging van Alrijne Ziekenhuis.&nbsp;</p>

De Leiderdorpse vestiging van Alrijne Ziekenhuis. 

(Foto: Corrie van der Laan)
Gezondheidszorg

Nachtapotheek De Limes komt naar Alrijne Leiderdorp

Op 19 april verhuist de nachtapotheek voor de regio Zuid-Holland Noord van Voorhout naar Leiderdorp. 365 nachten per jaar kunnen patiënten dan voor hun medicijnen terecht bij Nachtapotheek De Limes in Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp. 

De Stichting Samenwerkende Dienstapotheken Rijnland (SSDR) is verantwoordelijk voor de farmaceutische zorg tijdens avond-, nacht- en weekenduren in deze regio en besloot de nachtapotheek te verplaatsen. De nachtapotheek neemt waar als alle andere openbare apotheken gesloten zijn. 

Remco van der Velden, directeur SSDR: “De nachtapotheek moet zo goed mogelijk aansluiten op de acute zorg in de regio. In Alrijne Leiderdorp vind je de Spoedeisende Hulp en de centrale locatie van Huisartsenposten De Limes. Iedereen die daarnaartoe moet, kan direct na het bezoek zijn medicijnen halen.” 

Ook patiënten van verder weg zijn welkom om hun medicijnen te halen in Alrijne Leiderdorp. Met de verhuizing krijgt de nachtapotheek een centrale plek in de regio. Remco: “Qua bereikbaarheid gaan er meer inwoners van de regio op vooruit dan achteruit. De gemiddelde reistijd zal afnemen.”

 

Mooie samenwerking

Alrijne is verheugd over de komst van de nachtapotheek. Pieter Knoester, apotheker: “Met de komst van de nachtapotheek zijn we 24 uur per dag, zeven dagen per week geopend. Dit is een grote stap voorwaarts in onze dienstverlening. We kijken uit naar een mooie samenwerking!”


Het aanbod 

De apotheek van Alrijne in Leiderdorp is open tot 23.00 uur. Vanaf 19 april is de apotheek ook open van 23.00 tot 8.00 uur, onder naam van Nachtapotheek De Limes. Dit geldt voor alle dagen in de week: maandag t/m vrijdag, zaterdag, zon- en feestdagen. Verdere dienstapotheken zijn in deze regio de DagNacht apotheek in Alphen aan den Rijn (ma t/m zo van 8.00 tot 23.00 uur) en Dienstapotheek Bollenstreek in Voorhout (ma t/m vr van 17.00 tot 23.00 uur en op zater, zon- en feestdagen van 8.00 tot 23.00 uur).

Meer berichten