Afbeelding
Foto: Corrie van der Laan

Leiderdorpse minima krijgen hulp bij hun energierekening

Algemeen

Leiderdorpers met een laag inkomen krijgen deze maand nog een brief van de gemeente over een eenmalige vergoeding van 800 per huishouden als compensatie voor de gestegen energiekosten. Het bedrag wordt automatisch aan hen overgemaakt. 

De gasprijzen stijgen flink. Daardoor is bij veel mensen de energierekening een stuk hoger. Dit kan bij huishoudens met lagere inkomens tot problemen leiden. De gemeente Leiderdorp krijgt van de overheid geld om minimahuishoudens een energietoeslag te kunnen betalen. Het college van B&W stelde de regels hiervoor vast en besluit nu deze vast vooruit te betalen.

Inwoners met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum komen in aanmerking voor de 800 euro.  Inwoners met een bijstandsuitkering, IOAW, IOAZ, AIO, Bbz en/of collectieve aanvullende zorgverzekering ontvangen in april een brief over betaling van de energietoeslag. Zij hoeven zelf niets te doen. Het bedrag wordt automatisch overgemaakt op hun bankrekening. 

Leiderdorpers die vallen binnen de voorwaarden voor de toeslag maar nog niet bekend zijn bij de gemeente kunnen de toeslag vanaf 25 april aanvragen via de website van de gemeente Leiden. 


Andere gevallen

Wat als inwoners geen recht hebben op de energietoeslag of de energietoeslag geen oplossing is? Zij kunnen bijzondere bijstand aanvragen. Let wel op de voorwaarden hiervoor. Er wordt dan gekeken of er een vergoeding vanuit de bijzondere bijstand mogelijk is. Het aanvragen hiervan kan ook via de website van de gemeente Leiden.

Uit de krant