Afbeelding
Foto: Pixabay

Vanaf maandag 11 april na positieve zelftest geen bevestigingstest bij GGD meer nodig

Algemeen

Op maandag 11 april wijzigt het testbeleid voor corona. Je hoeft dan na een positieve zelftest geen bevestigingstest meer te doen bij de GGD. 

Voor sommige mensen, zoals zorgmedewerkers en kwetsbaren, is het advies om nog wel een PCR-test bij de GGD te doen. Omdat de GGD Hollands Midden hierdoor minder testen gaat uitvoeren, sluiten drie teststraten. De teststraten die nog wel openblijven hebben voortaan kortere openingstijden. Het sneltesten van onderwijspersoneel stopt. 

De GGD-testlocaties in Bergambacht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Nieuwveen zijn vanaf maandag 11 april definitief gesloten. Daarnaast stopt het sneltesten voor onderwijspersoneel op alle overige locaties. Zorgmedewerkers kunnen nog wel bij de GGD terecht voor een prioriteitstest.

 

Locaties die openblijven

De GGD-teststraat in Leiden blijft  open. Je kunt er van maandag t/m vrijdag op afspraak terecht tussen 08.00-15.30. In het weekend is dat tussen 08.00-12.00. Voor alle dagen geldt dat je tussen 09.00-11.00 zonder afspraak langs kunt komen voor een test. 

De teststraat in Alphen aan den Rijn is 7 dagen per week geopend: van 08.00 tot 12.00. Voortaan is het tussen 09.00-11.00 mogelijk om zonder testafspraak langs te komen. 

De testlocatie in Lisse is voortaan geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.45 tot 12.00. Op deze locatie kun je alleen op afspraak worden getest. 

In Gouda is de teststraat van maandag t/m vrijdag geopend van 08.00-14.00. In het weekend zijn de openingstijden 08.00 tot 12.00. Tussen 09.00 en 11.00 is het mogelijk om je zonder afspraak te laten testen. 


Wijzigingen testbeleid

Voor het testen bij klachten komt de verantwoordelijkheid meer bij mensen zelf te liggen. Vanaf 11 april hoef je na een positieve zelftest geen bevestigingstest meer te doen bij de GGD. De zelftest is een betrouwbaar en snel middel en wordt op dit moment al veel gebruikt. Het blijft voorlopig nog wel mogelijk om te testen bij de GGD voor een herstelbewijs. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om te reizen. Ook blijft de GGD-test beschikbaar voor zorgmedewerkers, kwetsbare mensen, hun mantelzorgers en mensen die geen zelftest willen of kunnen gebruiken. 

Uit de krant