CDA-fractievoorzitter Medea Hempen gaat groep 6 van de Hobbit voor met paadjestrappen. Op de voorgrond de door Praxis geschonken emmers.
CDA-fractievoorzitter Medea Hempen gaat groep 6 van de Hobbit voor met paadjestrappen. Op de voorgrond de door Praxis geschonken emmers. Foto: Corrie van der Laan

Schooltuinenseizoen traditioneel geopend met paadjes trappen

Algemeen Onderwijs

Bijna driehonderd leerlingen van groep 6 van de Leiderdorpse basisscholen starten deze week met tuinieren op hun schooltuintje. Vandaag werd het schooltuinenseizoen 2022-2023 officieel geopend met het traditionele paadjes trappen waarbij CDA-fractievoorzitter Medea Hempen de kinderen van de Hobbit voorging.

Hempen was uitgenodigd voor deze eervolle taak omdat het CDA de schooltuinen sinds jaar en dag een warm hart toedraagt. Ze is zelf juf van een basisschool en genoot zichtbaar van de klus.

De nog kale tuintjes liggen er mooi bij; dankzij de droogte van de afgelopen weken konden de schooltuinvrijwilligers het terrein perfect prepareren. Na het paadjestrappen verwenden de leerlingen hun stukje grond eerst met organische mest, daarna mochten ze drie aardappelen per persoon poten en sterrenkers zaaien. Later dit seizoen komen er nog veel meer gewassen bij. Sla, andijvie, snijbiet, wortelen, courgettes, radijs en kool, maar ook zonnebloemen en dahlia’s.


Medea Hempen laat de leerlingen zien hoe een courgettezaadje eruit ziet.

Uit de krant