Angel Daleman met haar medaille en lauwerkrans.
Angel Daleman met haar medaille en lauwerkrans. Foto: PR

Angel Daleman Nederlands Kampioen Shorttrack bij Junioren B

Sport

Het Leiderdorpse multitalent Angel Daleman heeft afgelopen weekend in Leeuwarden haar succesvolle schaatsseizoen 2021-2022 afgesloten als viervoudig Nederlands kampioen shorttrack dames junioren B. Zij won afgetekend de drie individuele afstanden, 500 meter 1000 meter en 1500 meter, en daarmee tevens het algemeen klassement.

Op 20 februari werd ze ook al Nederlands kampioen langebaan en sprint bij de dames junioren B in Enschede en op het WK shorttrack voor junioren in Gdansk, op 5 en 6 maart, behaalde ze tweemaal zilver. 

Angel, die schaatst bij de Vereniging IJssport Leiderdorp en bij het KNSB Talent Team Zuidwest shorttrack en langebaan, is met haar 14 jaar nog officieel een Junior C. Vanwege haar talent en snelheid op de verschillende schaatsdisciplines is ze het hele afgelopen seizoen uitgekomen in de oudere categorie, dames junioren B.

Met het afsluiten van het schaatsseizoen staat al de volgende uitdaging op haar te wachten. Vanaf de eerste week van april start ze ter voorbereiding van het EK met de skeelertrainingen in Heerenveen als lid van de Nationale Selectie Skeeleren.


4e plek voor Henk van Atten

Leiderdorper Henk van Atten, ook lid van de Vereniging IJssport Leiderdorp en van het KNSB Talent Team Zuidwest shorttrack, wist bij de mannen junioren A een meer dan verdienstelijke tweede plaats op de 500 meter en een vierde plaats op de 1000 meter te behalen. Door een val werd hij veertiende op de 1500 meter. De val zat een klassering bij de eerste drie in het algemeen klassement in de weg, hierin wist hij uiteindelijk een mooie vierde plaats te behalen.

Uit de krant