Om 5 voor twaalf op woensdag 16 maart stond het schoolplein van de Leiderdorpse Koningin Julianaschool vol met kinderen die zongen voor Oekraïne en daarmee meteen geld inzamelden voor Giro 555.
Om 5 voor twaalf op woensdag 16 maart stond het schoolplein van de Leiderdorpse Koningin Julianaschool vol met kinderen die zongen voor Oekraïne en daarmee meteen geld inzamelden voor Giro 555. Foto: PR

Koningin Julianaschool zingt voor Oekraïne

Algemeen actie

Vandaag zong de Koningin Julianaschool (KJS) in Leiderdorp voor Oekraïne. Om vijf voor twaalf stond het schoolplein aan de Kom van Aaiweg vol leerlingen uit alle groepen die uit volle borst het lied ‘Wij staan hier sterk’ zongen. 

Dit lied, op de melodie van ‘We are the world’, werd geschreven door juf Jiska Noortman van een basisschool in Heiloo. Zij zette via www.wijstaanhiersterk.nl een landelijke actie op touw, om geld in te zamelen voor giro555. 

Op de KJS was de sponsoractie een groot succes. Heel veel ouders, grootouders en andere belangstellenden verzamelden zich als publiek op het schoolplein. Er werd meer dan 700 euro opgehaald!

Uit de krant