Jesper van Overloop (r.) en Robin Brasker in een muurtje van Te Werve spelers. | Foto: Gert Jan van Heyningen Foto: Gert Jan van Heyningen

RCL vol ongeloof na 1-4 verlies tegen Te Werve

Sport

Wie niet in persoon bij de wedstrijd RCL – Te Werve aanwezig was geweest en na afloop alleen kennis nam van de einduitslag, zou kunnen vermoeden dat de Rijswijkers een eenvoudig middagje hadden in De Bloemerd, maar niets is minder waar.

De thuisploeg was tot halverwege de tweede helft de heersende partij en het wachten was op de 2-1 voor de Leiderdorpers. In het daaropvolgende kwartiertje ging er echter van alles mis bij de rood-witten, waarvan Te Werve-spits Faysal Amaziane met een loepzuivere hattrick maximaal profiteerde met een 1-4 uitslag tot resultaat.

RCL kwam al na acht minuten spelen op voorsprong. Sieb Rutgers kon, na een mislukte Rijswijkse buitenspelval, alleen aflopen op Te Werve-keeper Jay Veerman en oog in oog met de doelwachter bleef de jonge spits koelbloedig: 1-0. Nog geen minuut later was Rutgers met een volley dichtbij de 2-0 , maar nu was Veerman wel de winnaar van het duel.

RCL was in deze fase van de wedstrijd de baas op het veld, maar de bezoekers waren in hun allereerste aanval direct effectief via Geraldo Reijntjes, die profiteerde van goed voorbereidend werk van de behendige Shwendel Cijntje: 1-1. Roy Weenink leek een paar minuten later voor de 2-1 te gaan zorgen, maar zijn doelpoging eindigde op de paal.

Rampzalig kwartiertje

Na de pauze begonnen de mannen van Hein van Heek aan een stormachtig offensief. Tot een doelpunt leidde het echter niet. De bezoekers leken tevreden te zijn met een puntje. Maar een rampzalig kwartiertje voor de Leiderdorpers zette het wedstrijdbeeld echter volledig op zijn kop. In deze periode profiteerde Amaziane liefst drie keer van de wanorde in de Leiderdorpse defensie en moest de net ingevallen Jarne Kanbier met een pittige enkelblessure het veld verlaten. De thuisploeg hing als een murw gebeukte bokser in de touwen en was niet meer bij machte om nog wat terug te doen.

Bij RCL werd na afloop vol ongeloof teruggekeken op het verloop van de wedstrijd. De betere ploeg zijn, de beste kansen krijgen, maar uiteindelijk toch met drie doelpunten verschil verliezen. RCL-trainer Hein van Heek zag het als volgt: “Dit zijn van die wedstrijden, die kom je ooit een keer tegen. Je bent heer en meester, krijgt heel veel kansen op de 2-1, maar we maken het niet af. Vervolgens scoren zij uit een counter en daarna stort het bij ons volledig in.”

RCL blijft zesde op de ranglijst met vijftien punten uit twaalf duels. Halverwege de competitie moeten de Leiderdorpers nu Te Werve en Kagia naast zich dulden. Voorlopig staat de Racing Club veilig maar winst bij Kagia komende zaterdag is zeer gewenst om zichzelf meer lucht te verschaffen richting de onderkant. Een plaats boven het team van Van Heek staat Westlandia met al acht punten meer op de teller.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl/ Sem Nazloomian