Wervelwind Annebel Schoonderwoerd omspeelt sluitpost Myrthe Roest maar het leer treft geen doel. Schoonderwoerd nam de eerste treffer voor haar rekening en zorgde voor de assist van de vierde.
Wervelwind Annebel Schoonderwoerd omspeelt sluitpost Myrthe Roest maar het leer treft geen doel. Schoonderwoerd nam de eerste treffer voor haar rekening en zorgde voor de assist van de vierde. Foto: Gert Jan van Heyningen

RCL geeft Reiger Boys geen kans

Sport

De RCL-vrouwen wonnen zaterdag moeiteloos van Reiger Boys. Het werd na een 3-0 stand bij rust 4-0 voor de Racing.

Tekst en beeld: Gert Jan van Heyningen

Het publiek op sportpark De Bloemerd werd bij vlagen getrakteerd op voetbal van hoog niveau met fraaie doelpunten, zoals je mag verwachten in de Hoofdklasse. De uitslag had hoger kunnen uitvallen als er iets zorgvuldiger met de mogelijkheden was omgesprongen.

Beide teams staan in de middenmoot maar de punten waren van groot belang. De bezoekers uit Heerhugowaard maakten in de eerste fase het spel. Racing sluitpost Hannah van den Heuvel moest een aantal malen redding bieden en deed dat met verve. 


Kanteling

Na een kwartier spel kantelde het duel en trok RCL het spel naar zich toe met prima combinatievoetbal. Aanvoerster Lesley Landweer was weer de gangmaker en Annebel Schoonderwoerd kreeg in de 19de minuut een fraaie kans om de score te openen. Ze benutte een perfecte dieptepass van Kimberly van Delft, maakte meters en schoot het leer uiterst koelbloedig in de korte hoek. Vier minuten later werd het 2-0 voor de Leiderdorpsen. Weer zo’n geplaatste trap van Kimberley van Delft die nu Yara Haasnoot in stelling bracht. In eerste instantie greep doelvrouw Myrthe Roest in maar de terugspringende bal werd opnieuw door Haasnoot ingeschoten en caramboleerde via een uitgestoken been in de touwen.

De rood-witten dicteerden het duel op alle fronten met prima voetbal. De ploeg had er zichtbaar zin in om de score te verhogen. Dat gebeurde dan ook in de 36e minuut. De aanval startte op links met een pass van Geke Maat op Robin Potters die op fantastische wijze een lobje lanceerde van zo’n slordige 35 meter. De inzet trof doel en 3-0 was de stand bij rust.

In de tweede helft zakte het tempo en de wedstrijd was in feite gespeeld. Reiger Boys probeerde het wel maar RCL controleerde en er was geen doorkomen aan.

Geke Maat had in de 57e minuut geschiedenis kunnen schrijven. Ze stond geheel vrij maar het lukte niet om het leer in de touwen te schieten. Nog meer mogelijkheden creëerde de Racing met Annebel Schoonderwoerd, Tamara Schaafsma en Susanne Hoogenboom maar het net werd niet gevonden. 

In de voorlaatste minuut lukte dat wel. Het was opnieuw Annebel Schoonderwoerd die op rechts ruimte kreeg. Haar voorzet bereikte de andere kant op geheel vrijstaande Kim Buijn die uiterst koelbloedig het leer direct op haar schoen nam en de eindstand op 4-0 bepaalde.


Meedraaien in de top

Na afloop complimenteerde RCL-coach Mohamed Bensaid zijn speelsters. Hij was vooral content met de veerkracht die ze toonden om de wedstrijd te doen kantelen. De ploeg maakt stappen voorwaarts met prima spel en dat met een heerlijke drive. “We spelen verdienstelijk voetbal met kort tikwerk en in combinatie met een dosis inzet gaat dit nu z’n vruchten afwerpen. We kijken nu alleen nog naar boven op de ranglijst en het doel is nog steeds om bovenin mee te gaan draaien”, aldus Bensaid. Zaterdag spelen de vrouwen van RCL opnieuw thuis, tegen het sterke Wartburgia. Aanvang 14.30 uur. 


Geke Maat kreeg een uitgelezen mogelijkheid maar wist de bal niet in het net te schieten.
Ook Susanne Hoogenboom had het geluk niet aan haar zijde. Doelvrouw Myrthe Roest greep goed in.

Uit de krant