Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Het sloopwerk is al grotendeels gedaan, over ruim een jaar moet de verbouwing klaar zijn.&nbsp;</p><p><br></p>

Het sloopwerk is al grotendeels gedaan, over ruim een jaar moet de verbouwing klaar zijn. 


(Foto: Corrie van der Laan)
Ondernemers

Verbouwing voormalig Informatiecentrum A4 gestart

Corona heeft voor meer dan een jaar vertraging gezorgd maar nu gaat het er dan echt van komen. Het voormalige Informatiecentrum A4 in de Leiderdorpse Bospolder wordt omgevormd tot een Groene Hart belevingscentrum, met een combinatie van horeca, leisure, retail, entertainment en educatie.

Door: Corrie van der Laan

Vorige week woensdag heeft de gemeente Leiderdorp het karakteristieke gebouw met het lange grasdak officieel overgedragen aan de Brasserie Groep, die voortvarend aan de slag is gegaan. Alle binnenmuren zijn in inmiddels gesloopt. 

Johan Klerks, samen met compagnon Bob Meijer eigenaar van de Brasserie Groep, schetst met weidse armgebaren en een enthousiaste woordenstroom een beeld van hoe het moet worden. Met een winkeltje voor streekproducten pal naast de entree, een open keuken, verschillende bars, knusse hoeken met houten vloeren en open haarden en een grote vide. De blinde muren worden grotendeels vervangen door glas met openslaande deuren. Veel planten, hier en daar zelfs een boom. Binnen en buiten lopen zo in elkaar over. Op de huidige bovenverdieping komt een aparte zaal met eigen keuken en bar en een groot dakterras dat uitzicht biedt over de Munnikenpolder. De uitkijktoren wordt een vogeluitkijkpunt compleet met telescoop. 


Verrassen

De entree, nu van glas, krijgt stalen deuren zodat je niet naar binnen kan kijken. Daar is bewust voor gekozen, zegt Klerks. “We willen de bezoekers verrassen. Dit is een locatie die ontdekt moet worden.” En er valt volop te ontdekken. Niet alleen binnen maar ook op het buitenterrein. Naast het gebouw zijn drie knusse pipowagens neergezet, waar groepen tot zo’n vijftien personen terecht kunnen, voor een maaltijd of om te vergaderen.

De ruimte rond het gebouw is afgelopen jaar al onder handen genomen en ingericht met onder meer een speelruimte voor kinderen, een amfitheater, grote terrassen en steigers aan de Does. Dat werk is uitgevoerd door de gemeente die daarvoor een kleine twee miljoen euro aan subsidies had gekregen. Het is nog niet helemaal klaar; er komt nog een boomgaard, een moestuin, een bijenweide en een groot insectenhotel. Tussen het groen wordt een glazen kas geplaatst in de vorm van het onderstel van een molen. Ook weer een prachtige plek om binnen te zitten met een buitengevoel.


Anders en nieuw

De Brasseriegroep is nu aan zet om de binnenruimte te transformeren en buiten de puntjes op de i te zetten. Hoe het eindresultaat precies gaat worden, weet Klerks ook nog niet. “We gaan gewoon beginnen, onderweg zullen we ongetwijfeld nog dingen aanpassen, we laten het groeien.” In ieder geval wordt het totaal anders en nieuw, verzekert hij. Een plek waar alle generaties zich prettig voelen. Waar mensen komen om een kop koffie of een biertje te drinken, om te eten of iets te vieren maar ook om te vergaderen, een workshop te volgen of om informatie te krijgen over het Groene Hart.


Van Lakenvelders tot vegan

Ook de menukaart wordt anders dan anders, met een flinke dosis Groene Hart. “We gaan veel gebruik maken van streekproducten en van groente en fruit uit onze eigen tuin. Je kan hier straks vlees krijgen van Lakenvelders uit de Boterhuispolder maar vegan eten is ook mogelijk.”

Het streven is om een plek te creëren waar bezoekers op een bijzondere manier het Groene Hart kunnen ervaren en beleven. “Wij willen het Groene Hart weer laten spreken”, aldus Klerks.

Hij hoopt deze vijfde locatie van de Brasseriegroep in het voorjaar van 2023 te kunnen openen.

Meer berichten