Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto:
Verkiezingen

Kieskompas nu online

Het Leiderdorpse kieskompas staat online: leiderdorp.kieskompas.nl. Aan de hand van dertig vragen kunnen Leiderdorpers meer inzicht krijgen in waar ze staan in het Leiderdorpse politieke spectrum en welke partij daar het dichtste bij staat. 

Column burgemeester 

Burgemeester Laila Driessen schrijft in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen wekelijks een column om de belangstelling voor de verkiezingen te vergroten en mensen over de streep te trekken om daadwerkelijk naar het stemhokje te gaan op 14, 15 of 16 maart. Deze week legt ze uit hoe het kieskompas een steuntje in de rug kan zijn voor mensen die nog twijfelen welke partij ze hun stem zullen geven:

Heel veel mensen weten precies welke partij bij hen past en waar ze op gaan stemmen. Daartegenover staan net zo veel mensen die het (nog) niet weten. Niet omdat ze niet weten waar ze voor of tegen zijn, maar vooral: welke partij staat het dichtst bij hun standpunten en idealen? Meer ruimte voor fietsers? Hoe ziet regionale samenwerken eruit? Moeten inwoners die meer restafval aanbieden ook meer betalen? Hoe gaan partijen om met jeugdbeleid? Hoe met duurzaamheid? En zo meer. 

Om er achter te komen welke partij het dichtst bij uw ideeën staat, is er een hulpmiddel: het kieskompas (leiderdorp.kieskompas.nl). Deze geeft géén stemadvies, maar is een hulpmiddel om uw positie te bepalen in het landschap van politieke partijen.

Het kieskompas is nu online. Invullen duurt slechts enkele minuten en laat zien welke partij of partijen het dichtst bij uw opvattingen en idealen staan. Dus niet stemmen omdat u niet weet waarop, hoeft geen argument meer te zijn. Het duurt slechts enkele minuten om erachter te komen.

Maak gebruik van uw stemrecht en kom op 14, 15 of 16 maart stemmen. U stemt toch ook?

Laila Driessen
Burgemeester Leiderdorp

Meer berichten