Het eerste vrouwenteam van RCL.
Het eerste vrouwenteam van RCL. Archieffoto: Gert Jan van Heyningen

Fraaie winst voor RCL-vrouwen

Sport

Na de te langdurige rustpauze waren alle ogen gericht op het eerste optreden van het rood-witte vlaggenschip van RCL. Thuis in De Bloemerd kwamen de vrouwen van Heerenveense Boys op bezoek. Een sleutelduel in de Hoofdklasse vrouwen. RCL stond in de gevarenzone en had de drie punten hard nodig om zich in de veilige middenmoot te spelen. De meiden van coach Mohammed Bensaid kweten zich keurig van hun taak en wonnen met een overtuigende 2-0.

Door: Gert Jan van Heyningen 

Het hoofdveld van sportpark de Bloemerd was bijzonder zwaar bespeelbaar met op de grasmat de nodige obstakels die storm Eunice had achtergelaten. Na het ruimen werd er goed gegroepeerd voetbal gespeeld door beide teams maar RCL trok na een kwartier spel de regie heel duidelijk naar zich toe. De Leiderdorpsen konden het verschil echter nog niet in doelpunten omzetten. In de laatste fase voor de pauze kantelde het duel en namen de meiden uit Heerenveen heel brutaal het heft in handen. Sluitpost Hannah van den Heuvel bood tot twee maal toe redding en hield met opvallende acties de Racing in het duel.


Pressie

Het roer moest om en de aanval gezocht worden. Dat was de boodschap in de pauze met tevens de vermelding dat de drie punten hard en hard nodig waren. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd. Na de thee speelden de Leiderdorpsen opportuun en aanvallend. De opvallende aanvalsdrift van de Racing werd al in de 55e minuut beloond via een fraai doelpunt van Romy Siera. 

De Friezinnen waren aangeslagen en werden volledig vastgezet op hun eigen helft. In de 63e minuut sloeg RCL opnieuw toe. Een schitterende pass van Yara Haasnoot bereikte Susanne Hoogenboom die met links vernietigend uithaalde en het leer onhoudbaar in de uiterste hoek schoot. RCL creëerde meer mogelijkheden maar de wedstrijd was gespeeld met een prachtige 2-0 die op het scorebord prijkte.


Ontwikkeling

RCL coach Mohamed Bensaid was na afloop bijzonder blij en straalde. Hij complimenteerde zijn meiden met de inzet en wilskracht om voor de drie punten te gaan. “Het is de derde winst en nu kijken we uitsluitend omhoog. Het is een visie of spelwijze en dat heeft tijd nodig om zich te ontwikkelen. De neuzen staan nu in de juiste richting en dat voelt goed voor de toekomst en biedt perspectief’”, aldus Bensaid.

RCL staat nu negende op de ranglijst en speelt zaterdag 5 maart opnieuw een cruciaal duel tegen Berkum in Zwolle. Met deze eerste thuiswinst in 2022 kan die wedstrijd met vertrouwen tegemoet gezien worden. 

Uit de krant