Kampioen Angel Daleman, geflankeerd door Meike Veen (l.) en Lotte Groenen.
Kampioen Angel Daleman, geflankeerd door Meike Veen (l.) en Lotte Groenen. Foto: PR

Angel Daleman Nederlands kampioen langebaan Junioren B

Sport

 Angel Daleman is afgelopen weekend in Enschede op overtuigende wijze Nederlands kampioen langebaan geworden bij de Junioren B. De prestatie is extra bijzonder omdat de 14-jarige Leiderdorpse eigenlijk te jong is om bij de B’s (15- en 16-jarigen) mee te doen; ze had dispensatie van de KNSB gekregen om tóch deel te nemen.

Al het hele seizoen schaatst Angel Daleman fantastische tijden met bijna elke wedstrijd weer verbeteringen van haar PR. Maar ook landelijke records worden met de regelmaat van de klok verbeterd door dit Leiderdorps talent. Normaliter is Angel meer actief in het in-line skaten, maar dit was even een leuk zijstapje waarvan ze enorm heeft genoten.


Indrukwekkende tijden

In Enschede heeft Angel alle wedstrijden gewonnen en haar tijden waren indrukwekkend: 39.79 op de 500 meter, 1:18.89 op de 1000 meter, 2:02.78 op de 1500 meter en op de 3000 meter klokte zij 4:19.98. Behalve voor de 3000 meter zijn alle andere Nederlandse records voor deze leeftijdscategorie gesneuveld en staan nu op naam van Angel Daleman.

Deze succesreeks komt bovenop haar plaatsing voor het WK Junioren shorttrack in Thialf gedurende het weekend ervoor. Deze wedstrijden worden over twee weken gehouden in Gdansk en daar maakt Angel zeker weer een kans.

Uit de krant