Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>De Leiderdorpse brandweer werd vrijdag rond 4 uur gealarmeerd vanwege een omgevallen steiger aan het Jan de Hartogplein. </p>

De Leiderdorpse brandweer werd vrijdag rond 4 uur gealarmeerd vanwege een omgevallen steiger aan het Jan de Hartogplein.

(Foto: Gerrit Konings)

Eunice houdt huis in Leiderdorp

Ook in Leiderdorp heeft storm Eunice flink huisgehouden. De brandweer werd vrijdag 31 keer gealarmeerd vanwege stormschade in het dorp. 

Aan het Jan de Hartogplein waaide rond 4 uur ‘s middags een steiger om die bevestigd was aan een wooncomplex dat gerenoveerd wordt. Bij de Praxis aan de Zijlbaan sneuvelden een aantal gevelplaten en ook aan de Ada van Schotlandplaat moest de brandweer te hulp schieten vanwege een losse gevel. Er was veel schade aan daken. Aan de Rietschans, de Acacialaan en de Alphons van Diepenbrocksingel rukte de wind stukken dakbedekking los. Verder waren er heel veel meldingen van losse dakpannen. De bomen in het dorp hadden het zwaar te verduren. De brandweer kwam in actie om bomen te verwijderen die over de weg vielen aan de Wielewaallaan en de Persant Snoepweg. In de Maarten ’t Hartstraat kwam een door de storm gevelde boom op een auto terecht. In de Dr. De Bruijnestraat werd de brandweer geroepen vanwege een boom die dreigde om te vallen. 

996 meldingen in veiligheidsregio

In de hele veiligheidsregio Hollands Midden zijn vrijdag 966 meldingen afgehandeld. In de Leidse regio kwamen de meeste meldingen uit Leiden, dat waren er 144. Daarna volgde Leiderdorp met 31, in Voorschoten werd de brandweer 21 keer te hulp geroepen en in Zoeterwoude 8 keer. 

Meer berichten