Ondanks fysieke problemen verbeterd Bo Hoogvorst zich nog steeds. | Foto: PR
Ondanks fysieke problemen verbeterd Bo Hoogvorst zich nog steeds. | Foto: PR

Succesvol weekend voor Bo Hoogvorst

Algemeen

Zaterdag 12 februari heeft op de Leidse ijsbaan de vierde en tevens de finale van de cluster oost wedstrijd plaatsgevonden. Bo Hoogvorst, 12 jaar, heeft deze finale niet gereden in verband met een shorttrack wedstrijd die ook die ochtend plaatsvond. De eindzege had Bo na drie wedstrijden al binnen bij de categorie pupillen, waardoor zij de finale niet hoefde te rijden. Drie van de vier wedstrijden tellen mee voor het eindklassement. Haar gouden medaille heeft ze reeds ontvangen.

 In Dordrecht vond zaterdag ook de derde Sebra cup plaats. Deze cup is een regiocompetitie voor de regio west van Nederland. In deze cup strijden vele shorttrakcers in vier/vijf wedstrijden voor een eindklassement. Bo Hoogvorst rijdt tijdens deze wedstrijden drie keer een 500 meter en soms mogen ze ook een relay rijden. 

Verbeterd
Bo heeft tijdens de tweede Sebra cup op zondag 6 februari haar persoonlijk record op de 500 meter met 1,6 seconden verbeterd. Met deze prestatie heeft ze dik onder de limiet gereden om aan de Europese Starclass wedstrijden mee te doen. Deze limiet staat op 57 seconden en Bo reed 56,1 seconden. Afgelopen zaterdag heeft Bo haar persoonlijk record verder aangescherpt naar 55,0 seconden. Zondag 13 februari stond Bo om 17.00 uur als eerste aan de start tijdens lange baan recordwedstrijden in Thialf, in Heerenveen. Helaas zat de shorttrack wedstrijd van zaterdag nog in haar benen en was het een zware wedstrijd. Ondanks de zere benen, heeft ze alsnog bijna een halve seconde van haar 500 meter record afgehaald en staat haar persoonlijk record nu op 48,74 seconden. Na ruim 3,5 uur wachten mocht Bo de 1000 meter rijden. Op deze afstand haalde ze 1,5 seconden van haar persoonlijk record af en heeft ze nu een tijd van 1.38,66 staan.

Zondagavond heeft Bo een uitnodiging ontvangen om het NK marathon te mogen rijden op zaterdag 19 februari in Tilburg. Aangezien ze die dag al een lange baan wedstrijd heeft staan, zal ze nog een keuze moeten maken.

Uit de krant