Afbeelding

Knelpunten onder de loep bij wijkactie

Algemeen

PvdA-GroenLinks Leiderdorp gaat gevaren in het verkeer te lijf. Met een extra wijkactie wil de combinatie zaterdag 19 februari aandacht vragen voor knelpunten die inwoners zorgen baren. De verzamelplaats is om 11.15 uur bij zwembad De Does, op een steenworp van de lastige bocht waar de Ericalaan en Willem-Alexanderlaan elkaar raken.

,,Een betrokken inwoner wees ons hierop’’, zegt raadslid Bob Vastenhoud, samen met Olaf McDaniel het boegbeeld van lijst 1 voor de gemeenteraadsverkiezingen. Volgens de tipgever werkt de gekozen constructie misverstanden tussen fietsers en automobilisten in de hand. ,,Het is sowieso een druk punt, dus gaan wij graag kijken en luisteren naar wat de buurt ervan vindt.’’ Los van deze extra wijkactie overweegt PvdA-GroenLinks andere gevaarlijke kruispunten in Leiderdorp te filmen om verbeteringen te kunnen afdwingen. Vastenhoud: ,,Dezelfde bewoner uitte ook zijn zorgen over de hoge snelheden die auto’s bereiken op de Mauritssingel. We kunnen bekijken of het loont om gelijkwaardige kruisingen aan te leggen, zoals hij voorstelt.’’ Nu wijkacties vanwege coronaversoepelingen gemakkelijker te organiseren zijn, merkt Vastenhoud dat deze benaderingswijze in Leiderdorp nog altijd goed aanslaat. ,,Deze dorpsgenoot kon zich een eerdere wijkactie van ons in de Acacialaan herinneren, waarbij het ook vooral over verkeershinder ging. Maar volgens hem zijn de problemen elders soms nog groter.’’ De wijkactie van PvdA-GroenLinks duurt van 11.15 tot 12.30 uur. Naast de uitwisseling van ideeën met buurtbewoners staat er ook een korte schoonmaakactie op het programma. ,,Meestal puilen onze afvalzakken dan  uit, want in de berm rond de A4 wordt helaas heel wat rotzooi gedumpt.’’
Wie een woonwijk wil voordragen voor een wijkactie kan contact opnemen met fractie-assistent Tim Brouwer de Koning (tim.ank.bdk@ziggo.nl of 06 38 03 01 52).

Uit de krant