Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto:

Saton Optiek schenkt € 2.375 aan Voedselbank

Stichting Voedselbank Leiden e.o. helpt mensen die niet genoeg geld hebben om iedere dag een volledige maaltijd op tafel te zetten. In de regio maken zo’n 500 huishoudens gebruik van de Voedselbank. Om een steentje bij te dragen heeft Saton Optiek afgelopen december een actie gehouden.

Klanten van de Saton Optiek winkels in Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest mochten in december na hun aankoop een hanger in de kerstboom hangen. Elke kersthanger werd door Saton Optiek omgezet in een bedrag voor de lokale Voedselbank.

Gepassioneerd
Het totaalbedrag werd onthuld in de winkel van Saton Optiek in de Winkelhof in Leiderdorp. Nina Boer overhandigde namens de drie winkels een cheque met een bedrag van € 2.375,- aan Hugo Brouwer. Samen met 90 vrijwilligers zorgt hij bij Voedselbank Leiden voor de inzameling en uitgifte van producten. Gepassioneerd vertelde de heer Brouwer over het prachtige werk dat de stichting doet. Voor de inhoud van de voedselpakketten is de Voedselbank afhankelijk van giften en donaties. Zo zijn er samenwerkingen met lokale bakkers en supermarkten voor brood, vlees en zuivelproducten. Naast eten en drinken wordt ook geprobeerd regelmatig drogisterijproducten toe te voegen aan de pakketten. Denk hierbij aan shampoo, tandpasta en babyproducten. De heer Brouwer gaf als rekenvoorbeeld dat hij met de donatie de huishoudens bijvoorbeeld 7 weken van verse groente of fruit kan voorzien. Een mooie bijdrage voor deze prachtige stichting dus!  

Wilt u meer weten over Stichting Voedselbank Leiden of zelf een donatie doen? Ga dan naar www.voedselbankleiden.nl

Meer berichten