Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Acht Young Leaders kregen hun certificaat in Dwars, twee waren er online bij. Op de foto verder burgemeester Laila Driessen (met blauw jasje), tweede van links trainer Edita Hasovic en rechts jongerencoaches Lise Huitema en Mimoun Ben Aissa van Incluzio.&nbsp;</p>

Acht Young Leaders kregen hun certificaat in Dwars, twee waren er online bij. Op de foto verder burgemeester Laila Driessen (met blauw jasje), tweede van links trainer Edita Hasovic en rechts jongerencoaches Lise Huitema en Mimoun Ben Aissa van Incluzio. 

(Foto: Corrie van der Laan)

Certificaten voor tien nieuwe Young Leaders

Negen jongvolwassenen uit Leiderdorp en één uit Zoeterwoude kregen dinsdag 8 februari uit handen van burgemeester Laila Driessen hun Young Leaders certificaat.

Het was de afsluiting van een trainingsprogramma van tien weken waarin ze hun talenten leerden ontdekken en hun vaardigheden versterkten zodat ze deze, behalve voor zichzelf, ook kunnen inzetten voor de gemeenschap. Want dat is het doel van het Young Leaders programma: jongeren ontwikkelen zich tot positieve jonge leiders die initiatieven durven nemen en als rolmodel kunnen optreden voor andere jeugd in hun buurt. 

Het was een zeer gevarieerd gezelschap, vrouwen en mannen tussen de 16 en 27 jaar, met uiteenlopende achtergrond en opleidingsniveau. Maar in de trainingsperiode is het een hechte groep geworden. Onder leiding van trainer Edita Hasovic hebben ze verkend hoe voor hen een ideale buurt eruit ziet, ze ontdekten wat er komt kijken bij het organiseren van een evenement, wat voor betekenis rolmodellen kunnen hebben en ze leerden omgaan met meningsverschillen. 

Als afsluiting van het programma gaan ze met de hele groep een activiteit organiseren voor de Leiderdorpse jeugd: een escaperoom in gebouw Dwars. Hou daarvoor deze krant en Instagram (#jongldrdrp, #youngleaderdorp) in de gaten.

De Young Leaderstraining in Leiderdorp was een initiatief van JongLeiderdorp, onderdeel van welzijnsorganisatie Incluzio. Het is de bedoeling dat er later dit jaar meer van deze trainingen volgen.    

Meer berichten