Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto:

Diefstal uit drie BMW’s in Buitenhof

BMW’s lijken momenteel een populair doelwit te zijn van auto-inbrekers. De politie heeft drie aangiftes binnen gekregen van diefstal uit BMW’s. De inbraken vonden alle drie plaats in de nacht van 25 op 26 januari en de auto’s stonden alle drie geparkeerd in de Leiderdorpse wijk Buitenhof. Uit de auto’s zijn onder meer navigatiesystemen, stuurwielen en airbags gestolen. 

De politie Leiden Noord noemt het op Facebook ‘opvallend’ dat de getroffen auto’s allemaal BMW’s zijn. En waarschuwt meteen: “Uiteraard betekent dit niet dat u daardoor automatisch veilig bent, wanneer u een ander merk auto hebt. Houdt er rekening mee dat deze criminaliteit kan overwaaien naar andere buurten. Auto’s die niet in Buitenhof of elders in Leiderdorp zijn geparkeerd lopen ook risico.”

De politie geeft een aantal tips om het auto-inbrekers niet te makkelijk te maken: Natuurlijk moet de auto te allen tijde op stol staan. Zorg ervoor dat er geen waardevolle spullen in uw auto liggen. En probeer uw auto ook zoveel mogelijk te parkeren in het zicht van woningen of indien mogelijk in een garage. 

De politie roept mensen die mogelijk informatie kunnen geven over de drie auto-inbraken op om te bellen naar 0900 8844. 

Wie criminelen betrapt op het inbreken in een auto of een verdachte situatie ziet, moet direct 112 bellen. 

Meer berichten