Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>De kinderen van de Prins Willem-Alexanderschool luisteren naar burgemeester Driessen die via Teams het Prentenboek van het Jaar &#39;Maar eerst ving ik nog een monster&#39; voorleest. </p>

De kinderen van de Prins Willem-Alexanderschool luisteren naar burgemeester Driessen die via Teams het Prentenboek van het Jaar 'Maar eerst ving ik nog een monster' voorleest.

(Foto: Marieke van Rossum)
Onderwijs

Burgemeester leest groep 1, 2 en 3 voor via Teams

Voor het tweede achtereenvolgende jaar deed burgemeester Laila Driessen haar jaarlijkse voorleeskwartiertje aan het begin van de Nationale Voorleesdagen noodgedwongen digitaal.

Dit keer las zij via Teams voor aan de kleutergroepen en groep 3 van de Prins Willem-Alexanderschool. Een van de kleutergroepen was in quarantaine, maar ook deze kinderen konden donderdagochtend thuis meeluisteren naar het verhaal over een jongetje dat monsters verzint die hij nog moet vangen voor hij gaat slapen. ‘Maar eerst ving ik een monster’, geschreven door Tjibbe Veldkamp en geïllustreerd door Kees de Boer, is uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar. 

De Nationale Voorleesdagen zijn van 26 januari tot en met 5 februari. Doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. 

Meer berichten