Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>De vestigingen van Jumper en Action op De Baanderij zijn vooralsnog gewoon open.</p>

De vestigingen van Jumper en Action op De Baanderij zijn vooralsnog gewoon open.

(Foto: Wouter Hoeben)

Nog even respijt voor Jumper en Action

De vestigingen van Jumper en Action op het Leiderdorpse bedrijventerrein De Baanderij zijn nog altijd open. En volgens personeel in beide winkels blijft dat nog wel enkele weken zo.

Door: Corrie van der Laan

Op 10 december 2021 kregen Discount Pet Center, de eigenaar van Jumper, en Action Nederland BV een brief van het Leiderdorpse college van burgemeester en wethouders waarin stond dat ze hun filialen op De Baanderij binnen zes weken, dus uiterlijk 21 januari 2022, moesten sluiten. Deden ze dat niet, dan stond ze een boete van 10.000 euro per week te wachten. Reden voor die strenge brief was dat de rechter een streep heeft gezet door de vergunningen van de winkels, nadat Wereldhave, de eigenaar van Winkelhof, daarover rechtszaken had aangespannen. De gemeente had die vergunningen verleend terwijl de winkels niet in het bestemmingsplan passen, maar moest daar nu dus op terugkomen.

 

Zienswijze

Maar afgelopen vrijdag, de dag dat het ultimatum inging, konden klanten nog gewoon terecht bij zowel de Jumper als de Action. Dat komt, zo laat wethouder Willem Joosten weten, omdat er een zogeheten ’zienswijze’ is ingediend tegen de aanzegging van de gemeente dat de winkels dicht moeten. Het college neemt deze week een besluit over die zienswijze, daarna wordt bekend wanneer de dwangsom eventueel gaat gelden, aldus Joosten. Nog even respijt dus voor de diersuper en de discounter.

Meer berichten