Twee jaar geleden, op 27 februari 2020, was er een bijzondere Auschwitz-herdenking in Leiderdorp. Het was toen 75 jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp werd bevrijd. Ter gelegenheid daarvan ontwierp Daan Roosegaarde het nationale lichtmonument Levenslicht, met 104.000 lichtgevende stenen - evenveel als het aantal Nederlandse slachtoffers van de Holocaust. Ook Leiderdorp kreeg een aantal van die stenen. Op de foto ontsteekt burgemeester Driessen het tijdelijke lichtmonument op de algemene begraafplaats in Leiderdorp.
Twee jaar geleden, op 27 februari 2020, was er een bijzondere Auschwitz-herdenking in Leiderdorp. Het was toen 75 jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp werd bevrijd. Ter gelegenheid daarvan ontwierp Daan Roosegaarde het nationale lichtmonument Levenslicht, met 104.000 lichtgevende stenen - evenveel als het aantal Nederlandse slachtoffers van de Holocaust. Ook Leiderdorp kreeg een aantal van die stenen. Op de foto ontsteekt burgemeester Driessen het tijdelijke lichtmonument op de algemene begraafplaats in Leiderdorp. Archieffoto: J.P. Kranenburg

Herdenking Auschwitz in Leiderdorp gaat niet door

Algemeen

De Auschwitzherdenking op 27 januari op de algemene begraafplaats in Leiderdorp gaat niet door. Ook de lichtjestocht voorafgaand aan deze plechtigheid is afgelast. 

De Oranjevereniging Leiderdorp laat weten dat de regelgeving rond corona de herdenking op dit moment niet mogelijk maakt. Ook het verzorgen van een tv-uitzending is om die reden niet te realiseren. De Oranjevereniging Leiderdorp hoopt dat de situatie volgend jaar anders is en ziet ernaar uit om de herdenking dan weer te organiseren.

Uit de krant