De drie jonge Leiderdorpers mochten een cheque overhandigen bij het Glazen Huis en waren uitgebreid te zien in het Jeugdjournaal.
De drie jonge Leiderdorpers mochten een cheque overhandigen bij het Glazen Huis en waren uitgebreid te zien in het Jeugdjournaal. Foto: PR

Pien, Rinze en Gijs halen € 1.575 op voor 3 FM Serious Request

Algemeen actie

De actie van Pien (10), Rinze (10) en Gijs (12) uit Leiderdorp voor 3FM Serious Request was een laaiend succes.

De drie vrienden hebben ruim vijftig kerstboompjes gemaakt van restjes hout en die verkocht aan familie, vrienden en dorpsgenoten. Bomen voor bomen, noemden ze hun actie. Want de opbrengst van Serious Request gaat naar het Wereld Natuur Fonds en is bedoeld voor de bescherming van regenwouden in Zuid-Amerika.


Glazen Huis en Jeugdjournaal

Vier d’s van 3FM hebben van 18 tot en met 24 december vanuit het Glazen Huis in Amersfoort non-stop uitzendingen verzorgd  voor het goede doel. De jonge Leiderdorpers mochten daar 22 december langs komen om een cheque met de tussenstand te overhandigen. Op die cheque stond toen al ruim duizend euro. Uiteindelijk is dat bedrag nog aangegroeid toe 1.575 euro. Afgelopen vrijdag waren Pien, Rinze en Gijs te zien in het jeugdjournaal dat uitgebreid aandacht besteedde aan hun actie.

De drie vrienden vonden het heel leuk en leerzaam om deze actie op te zetten en om met elkaar als een echt team samen te werken. Maar na een week hard werken en aandacht waren ze wel toe aan een echte vakantie. 

Het Jeugdjournaal kwam langs in de garage in Leiderdorp waar de drie vrienden hun kerstboompjes maakten.
Op bezoek bij het Glazen Huis.

Uit de krant