Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Het toekomstige Groene Hart Centrum met daarvoor het nieuwe parkeerterrein. &nbsp;</p>

Het toekomstige Groene Hart Centrum met daarvoor het nieuwe parkeerterrein.  

(Foto: WH)
Projecten

Buitenruimte Groene Hart Centrum bijna klaar

31 december moet het klaar zijn en dat gaat lukken. Het parkeerterrein bij het toekomstige Groene Hart Centrum in de Leiderdorpse Bospolder is af, compleet met lantaarnpalen. Aan de oever van de Does liggen een aanlegsteiger en enkele uitkijksteigers. Er staan houten ‘nietjes’ waar fietsen tegenaan gezet kunnen worden, er zijn bruggetje geplaatst en een groot aantal bomen en struiken geplant.

Het Groene Hart Centrum komt in het karakteristieke gebouw met het lange grasdak dat begin deze eeuw werd gebouwd door Rijkswaterstaat als informatiecentrum voor het werk aan de HSL en de A4. Het moet een recreatief en educatief centrum met horeca worden. De ruimte eromheen is nu dus zo goed al klaar maar wanneer het gebouw zelf aan gepakt wordt, is nog onduidelijk.

Aan de herinrichting van het terrein rond het gebouw zat een prijskaartje van ruim 1,8 miljoen euro. Dat werd gedekt door subsidies van de Oude Rijnzone, Holland Rijnland en de Provincie Zuid-Holland, waarbij wel voorwaarde was dat het nog in 2021 afgerond zou worden. Het werk is begin januari vorig jaar gestart.

De gemeente Leiderdorp heeft bovendien financiële ruimte gevonden om een fietsonderdoorgang bij de Doesmolenburg te realiseren. Zo hoeven fietsers die naar het Groene hart Centrum willen niet de gevaarlijke N446 over te steken. Dat fietspad sinds eind vorige week geopend.

Meer berichten