De Bloemerd was een priklocatie van 24 mei tot en met 15 augustus.
De Bloemerd was een priklocatie van 24 mei tot en met 15 augustus. Archieffoto: J.P.Kranenburg

Leiderdorpse sporthal De Bloemerd wellicht weer priklocatie

Algemeen corona

Nu de boostercampagne versneld wordt, heeft de GGD Hollands Midden gemeenten gevraagd eerdere vaccinatielocaties opnieuw beschikbaar te stellen. Dat gaat zeker gebeuren in Bergambacht (vanaf week 52), Noordwjkerhout (vanaf week 52) en Nieuwerkerk aan de IJssel (vanaf week 1). Met de gemeente Leiderdorp, waar van 24 mei tot en met 15 augustus dit jaar sporthal De Bloemerd als priklocatie werd ingezet, is het overleg nog gaande, meldde de GGD vanmiddag.

Alle 60 plussers en zorgmedewerkers die minimaal 3 maanden geleden hun tweede coronavaccinatie gehad hebben kunnen nu al een afspraak maken voor een herhalingsprik. Het is de bedoeling dat voor de tweede helft van januari ook alle andere 18-plussers die gelegenheid krijgen. Door iedereen zo snel mogelijk een booster te geven, wordt de bescherming tegen het corona verbeterd en de verspreiding van het virus afgeremd.


70.000 prikken per week

In de regio Hollands Midden worden de komende weken ruim 70.000 boosterprikken per week gezet. Dat is evenveel als de allerdrukste periode uit de eerste vaccinatieperiode. De GGD heeft daarvoor extra vaccinatielocaties nodig en heeft daarvoor het liefst locaties die eerder ook al gebruikt zijn; met deze locaties is al ervaring en ze zijn voor burgers herkenbaar uit de eerdere rondes. Doordat alle draaiboeken, plannen en inrichting al gereed zijn, kan er op heel korte termijn opgeschaald worden met vaccineren.

De openingstijden van de locaties worden nog bekend gemaakt op de website van de GGD Hollands Midden.

Om voldoende personeel te hebben voor deze enorme operatie doen de uitzendbureaus ongelofelijk hard hun best om voldoende personeel te organiseren en op te leiden. Daarnaast wordt er gekeken of het nodig is om een deel van de dienstverlening van de GGD af te schalen om eigen personeel vrij te spelen voor deze boostercampagne.


Afspraak maken

Een afspraak maken voor de booster kan zodra je geboortejaar aan de beurt is (dat wordt via media bekend gemaakt en er worden ook uitnodigingsbrieven gestuurd) via de website www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Het moet dan wel minimaal drie maanden geleden zijn dat je de tweede prik hebt gekregen. Kijk op uitlegprikafspraak.nl voor meer informatie.

Uit de krant