Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Bestuursleden Herbert Zilverentant, Peter Nienhuis, Christ Kreugel, Jan Suijkerbuijk en Linda van Zijp van de Vrienden van het Oude Dorp bij de kerstboom waarin ze net de lampjes ontstoken hebben. Bestuursleden Martijn Verkaar-Verheij en Wouter Brinksma ontbreken op de foto.&nbsp;</p>

Bestuursleden Herbert Zilverentant, Peter Nienhuis, Christ Kreugel, Jan Suijkerbuijk en Linda van Zijp van de Vrienden van het Oude Dorp bij de kerstboom waarin ze net de lampjes ontstoken hebben. Bestuursleden Martijn Verkaar-Verheij en Wouter Brinksma ontbreken op de foto. 

(Foto: WH)
Maatschappelijk

Lichtjes branden weer in oude dorp

Iets na vijven op zaterdagmiddag 11 december gingen de lampjes aan in de ruim zeven meter hoge kerstboom in de tuin van de Dorpskerk. Ook dit jaar schonk de Stichting Vrienden van het Oude Dorp – met dank aan vele sponsoren – weer een fraaie boom aan Leiderdorp. “Als baken van hoop en vertrouwen”, aldus voorzitter Herbert Zilverentant.

Het is traditie dat het ontsteken van de lichtjes wordt ingebed in een gezellig evenement waarbij honderden Leiderdorpers zich verzamelen in de kerktuin aan de Hoofdstraat om samen kerstliedjes te zingen en chocolademelk en glühwein te drinken. Maar vanwege de coronapandemie kon dat al voor het tweede jaar op rij niet doorgaan.


Engeltjes voor de engelen

Traditie is ook dat de Vrienden in december een cheque van 500 euro uitreiken aan een goed doel. Verenigingen en organisaties kunnen daarvoor wensen indienen. Maar ook dat gaat dit jaar anders. Zilverentant vertelde zaterdag dat de Vrienden zelf een goed doel gekozen hebben: het Alrijne Ziekenhuis. Op 13 januari levert het bestuur daar ruim 400 ‘engeltjes’ af, de bekende hazelnootgebakjes van bakkerij Englebert, als traktatie voor al die ziekenhuismedewerkers die nu al bijna twee jaar door de coronapandemie gedwongen zijn in de hoogste versnelling te werken. “Engeltjes voor de engelen”, aldus Zilverentant.

Meer berichten