Afbeelding
Foto: Rutger Koning

Einde verhaal voor Jumper en Action

Algemeen

Diersuper Jumper en discounter Action op bedrijventerrein De Baanderij in Leiderdorp moeten uiterlijk 21 januari 2022 de deuren sluiten. Het Leiderdorpse college van burgemeester en wethouder heeft de bedrijven laten weten dat vanaf die dag handhavend opgetreden zal worden als ze open blijven. Ze krijgen dan een boete van 10.000 euro per week.

Door: Corrie van der Laan

In principe horen winkels als Action en Jumper niet thuis op een bedrijventerrein als De Baanderij. Maar het college wilde vestiging toch mogelijk maken en heeft ze een omgevingsvergunning verleend. Action kreeg die in 2013, Jumper in 2017.

In beide gevallen maakte Wereldhave, eigenaar van winkelcentrum Winkelhof, bezwaar tegen die vergunningverlening. En in beide gevallen kreeg Wereldhave gelijk, eerst van een lagere rechter en later van de Raad van State. Bij Jumper was dat in oktober dit jaar, bij Action al in januari 2016.

De gemeente heeft echter nooit handhavend opgetreden, zodat Action de afgelopen vijf jaar gewoon open kon blijven.

Begin november dit jaar kreeg de gemeente een verzoek om nu toch te gaan handhaven ‘van een belanghebbende partij’, zo schrijven B en W aan de gemeenteraad. “Nu alle voorliggende processen zijn doorlopen en alle feiten op tafel liggen, kunnen wij niet anders dan gehoor geven aan het verzoek tot handhaving”, aldus het college. 

Vrijdag 10 december zijn er brieven gestuurd naar Discount Pet Center, de eigenaar van Jumper, en Action Nederland BV waarin wordt aangekondigd dat hun filialen op De Baanderij zes weken na die datum dicht moeten zijn.

De openingsdag van Jumper, eind oktober 2017.

Uit de krant