De verlichte kerstboom bij de Dorpskerk in 2020.
De verlichte kerstboom bij de Dorpskerk in 2020. Archieffoto: J.P.Kranenburg

Kerstboom komt er weer, maar zonder samenzang

Algemeen

Het jaar 2021 nadert zijn einde, Traditioneel bieden de Vrienden van het Oude Dorp samen met sponsors het dorp een kerstboom aan. Dat zal dit jaar ook gewoon gebeuren. Maar helaas toch weer anders dan voorgaande jaren. 

“We leven in een rare tijd. De coronacrisis zorgt ervoor dat we dit jaar als Stichting Vrienden van het Oude Dorp helaas geen activiteiten hebben kunnen organiseren. Maar de kerstboom van meer dan 7 meter hoog zetten we gewoon op en doen de lichtjes aan. Als baken van hoop en vertrouwen in de toekomst. Heel lang hadden we de goede hoop dat we toch de traditionele kerstzang met gluhwein en chocolademelk konden organiseren. Dat is met de huidige coronamaatregelen niet verantwoord te doen”, aldus voorzitter Herbert Zilverentant. 

Op zaterdag 11 december om 17.00 uur worden de lichtjes ontstoken. “Niemand moet komen kijken!”, stelt Zilverentant nadrukkelijk. “Dat is jammer, maar echt niet verantwoord. Zelf zullen we ook de gepaste afstand bewaren van elkaar.”

Vast onderdeel van deze activiteit is de mogelijkheid tot het doen van een kerstwens waarbij organisaties uit Leiderdorp een cheque ter waarde van 500 euro kunnen ontvangen. Ook dat gaat dit jaar anders dan anders. Dit jaar heeft het bestuur van de Stichting Vrienden van het Oude Dorp zelf een goed doel uitgekozen en op een later moment na 11 december zal dit bekend gemaakt worden.

Uit de krant