Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Achter v.l.n.r. Joop van Huut, Jeff Gardeniers, Daan Binnendijk, Sander den Outer en Jan Huisman, voor v.l.n.r. Mirjam van der Stelt en Medea Hempen.&nbsp;</p>

Achter v.l.n.r. Joop van Huut, Jeff Gardeniers, Daan Binnendijk, Sander den Outer en Jan Huisman, voor v.l.n.r. Mirjam van der Stelt en Medea Hempen. 

(Foto: PR)
Verkiezingen

CDA Leiderdorp presenteert kandidatenlijst, programma en wethouderskandidaat

De leden van de Leiderdorpse CDA-afdeling hebben op 2 december de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 vastgesteld. De al in september gekozen lijsttrekker Medea Hempen: “Ik ben heel blij met deze lijst. We hebben een mooie mix van jong en oud, man en vrouw en nieuwe en ervaren kandidaten. De lijst, met kandidaten met uiteenlopende achtergronden, past bij onze verkiezingsslogan: Samen zijn wij Leiderdorp.”

De huidige fractievoorzitter Mirjam van der Stelt staat op plek 2.  Zij heeft inmiddels 12 jaar raadservaring in de lokale politiek. Als relatieve nieuwkomer staat op plek 3 Sander den Outer. Deze jonge, geboren en getogen Leiderdorper is sinds juni dit jaar burgerraadslid voor het CDA. Op plek 4 staat Jan Huisman.  Jan is sinds 2018 burgerraadslid. De top 5 wordt compleet gemaakt met Jeff Gardeniers, oud-raadslid, oud-wethouder en huidige voorzitter van het CDA Leiderdorp.


Joop van Huut lijstduwer 

In totaal staan er vijftien kandidaten op de lijst. De lijstduwer is Joop van Huut, bekend in Leiderdorp als vrijwilliger bij o.a. de schooltuinen, voetbalvereniging RCL, volkstuinvereniging De Bloemhof en parochie De Goede Herder. Ook politiek is hij al vele jaren betrokken bij het CDA. De laatste vier jaar als fractiesecretaris.


Daan Binnendijk wethouderskandidaat

De kandidaat-wethouder voor CDA Leiderdorp is Daan Binnendijk. Hij staat niet op de lijst, omdat hij in Rijnsburg woonachtig is. Daan is sinds 2019 wethouder in Leiderdorp. Medea Hempen: “We zijn erg blij dat Daan Binnendijk bereid en beschikbaar is om zijn rol als wethouder voort te zetten. Met hem hebben we een schat aan bestuurservaring beschikbaar voor onze mooie gemeente.” 


Verkiezingsprogramma

Het verkiezingsprogramma getiteld ‘Samen zijn wij Leiderdorp’ is te vinden op de website van het CDA. Het programma besteedt o.a. veel aandacht aan de polders & natuur, wonen, en een goed, zelfstandig Leiderdorps bestuur. Het hele verkiezingsprogramma is hier te vinden. 

Meer berichten