Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto:
Verkiezingen

Eerste gezamenlijke kieslijst GroenLinks en PvdA Leiderdorp

De eerste gezamenlijke verkiezingslijst van GroenLinks en PvdA is een feit. De leden van beide partijen kozen  Olaf McDaniel, de huidige leider van de PvdA-fractie, als lijsttrekker en GroenLinks-voorman Bob Vastenhoud als nummer twee voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Met dit doorgewinterde duo en een keur aan nieuwe kandidaten op een lijst mikken de samenwerkende partijen op een mooie verkiezingsuitslag in maart 2022.

Op de lijst staan PvdA en GroenLinks kandidaten keurig om en om. De nummers 3 en 4 zijn voor de huidige raadsleden Roeland Schmidt (PvdA) en Marlies van Beek (GroenLinks). Op 5 de eerste nieuweling: Sarah van Roemburg (PvdA). Fractie-assistent Tim Brouwer de Koning (GroenLinks) staat op 6.


Nestor van de raad doet stapje terug

Joyce van Rijn, die er in maart 2022 al 24 jaar als PvdA- raadslid heeft opzitten en daarmee de nestor van de gemeenteraad is, doet een stapje terug en staat op nummer 7. De top 10 wordt verder volgemaakt met drie nieuwe gezichten: Maya van der Steenhoven (GroenLinks), Sem Overduin (PvdA) en Noisa van Malkenhorst (GroenLinks)

Om de kandidatenlijst tijdig samen te stellen hielden PvdA en GroenLinks voor het eerst in hun bestaan een gezamenlijke algemene ledenvergadering. Daarin keurden de leden eensgezind het verkiezingsprogramma goed. Dat presenteren Olaf McDaniel en Bob Vastenhoud binnenkort.

Meer berichten