Logo leiderdorpsweekblad.nl
Martine Breedveld.
Martine Breedveld. (Foto: Buro JP)
Verkiezingen

Martine Breedveld lijsttrekker VVD Leiderdorp

De leden van de VVD in Leiderdorp hebben hun keuze gemaakt: Martine Breedveld wordt de lijsttrekker voor de liberalen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.

Breedveld is de huidige fractievoorzitter van de VVD in de Leiderdorpse raad. Zij is raadslid sinds 2018 en volgde in januari 2020 Bart Hoenen op als fractieleider.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 24 november hebben de VVD-leden ook de rest van de kandidatenlijst vastgesteld. De huidige raadsleden Frank van Noort en Niels Verwers staan op respectievelijk plek 2 en 3. Op nummer 4 staat Tom Groentjes, burgerraadslid sinds de juni 2020. Gert-Jan de Jong, nummer 5 op de lijst, is een echte nieuweling; hij werd tot burgerraadslid benoemd tijdens de raadvergadering van afgelopen maandag. Het huidige raadslid Brigitte van Elburg staat op nummer 6. De top 10 wordt verder volgemaakt door Dick Meiners (7), Willem Joosten (8), Rina Cooijmans (9) en Frans Zonneveld (10). Lijstduwers zijn de voormalige wethouders Herbert Zilverentant (17) en Kees Wassenaar (18).

Ino Cooijmans, voorzitter bestuur VVD netwerk Leiderdorp-Zoeterwoude: “De VVD is trots op deze lijst waarin ervaring en nieuw talent goed zijn vertegenwoordigd. We zijn blij met dit sterke team en onze vrouwelijke lijsttrekker in Leiderdorp. Onze leden en het bestuur zijn ervan overtuigd dat wij met deze kandidatenlijst, lijsttrekker en het eerder vastgestelde verkiezingsprogramma zeer goed voor de dag komen bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.”

Meer berichten