Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Ieder jaar komt de pakjesboot naar Leiderdorp via de Oude Rijn.</p>

Ieder jaar komt de pakjesboot naar Leiderdorp via de Oude Rijn.

(Archieffoto: Corrie van der Laan)
Evenement

Zwaaien naar Sinterklaas in Leiderdorp

Natuurlijk komt Sinterklaas ook dit jaar weer naar Leiderdorp. Morgens, zaterdag 20 november, zet hij voet aan wal ter hoogte van de Ockenrode en meteen daarna start hij aan een rondtocht door het hele dorp.  

Zaterdagochtend 20 november tegen 10.00 uur komt de pakjesboot met Sinterklaas en zijn pieten op de voorplecht aanvaren over de Oude Rijn. De goedheiligman hoopt dat er op het traject tussen de Spanjaardsbrug en de Ockenrode heel veel kinderen met hun ouders op de oever staan te zwaaien. Wel is het belangrijk dat iedereen daarbij de anderhalve meter afstand in acht neemt.


Geen handjes schudden

Burgemeester Laila Driessen wacht Sinterklaas op bij de splitsing Ockenrode/Tollenaersingel. Zodra Sint voet aan wal zet, brengt zij hem naar de koets waarmee hij een rondtocht door het dorp maakt. Het handjes schudden met de kinderen wordt dit jaar noodgedwongen overgeslagen. Wel is de rondrit is veel uitgebreider dan gebruikelijk; de koets rijdt door het hele dorp.


Route

De route van de rondrit is als volgt: Ockenrode - Hoofdstraat - Willem de Zwijgerlaan - Frederik Hendriklaan - Oranjegalerij (aankomst 10.45 uur) - Frederik Hendrikplantsoen - Irenestraat - Mauritssingel - Ericalaan - Acacialaan – Kom van Aaiweg – Essenpark – Hoogmadeweg – Simon Smitweg (pauze). Simon Smitweg – Persant Snoepweg – Van Diepeningenlaan – winkelcentrum Santhorst (aankomst 13.00 uur) – Laan van Ouderzorg, Van Poelgeestlaan – Vronkenlaan – Van der Marckstraat – Sternstraat – Albatrosstraat – Meeuwenlaan – Lijnbaan – Vezelbaan – Touwbaan – Rietschans – Baanderij (aankomst 14.00 uur bij parkeerplaats Leen Bakker/Praxis) – Rietschans – Van der Havelaan – Meerburglaan – Buitendijklaan – Buitenhoflaan – Cor Gordijnsingel – Muzenlaan – Heinsiuslaan – Dubloen – Winkelhof (aankomst 15.00 uur).


Lopen door Winkelhof

Bij de Oranjegalerij, op winkelcentrum Santhorst en de op Baanderij stopt de koets zodat Sinterklaas kan uitstappen en een rondje lopen. Winkelcentrum Winkelhof is het eindpunt van de route. Gewoonlijk neemt de goedheidligman hier plaats op een podium en houdt audiëntie voor honderden kinderen. Dat kan nu niet doorgaan. Wel zal de Sint rondlopen door het winkelcentrum en iedereen kort gedag zeggen.

Meer berichten