Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Wethouder Willem Joosten gaat de komende maanden nog op pad als wethouder, daarna is hij weer 100 procent ondernemer. | Archiefoto: J.P. Kranenburg</p>

Wethouder Willem Joosten gaat de komende maanden nog op pad als wethouder, daarna is hij weer 100 procent ondernemer. | Archiefoto: J.P. Kranenburg

(Foto: Archieffoto: J.P.Kranenburg)
Verkiezingen

Willem Joosten houdt het bij één periode als wethouder

Wethouder Willem Joosten (VVD) is na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 geen kandidaat voor het nieuw te vormen college van burgemeester en wethouders. Dat liet hij vrijdagochtend weten in de ontbijtshow van de Dag van de Ondernemer op de televisiezender Unity.NU. 

Hij gaf aan dat het altijd zijn ambitie was geweest om één periode als wethouder actief te zijn. Als hij straks wethouder-af is, gaat hij zich samen met zijn vrouw fulltime storten op hun twee winkels in Leiden, waaronder de koffie- en theespeciaalzaak Simon Lévelt aan de Botermarkt. 

Willem Joosten is al twintig jaar actief binnen de Leiderdorpse politiek. Eerst als burgerraadslid, daarna als raadslid en de laatste vier jaar als wethouder. Ondanks dat de weg af en toe hobbelig was, kijkt hij met veel plezier terug op zijn periode als wethouder. Binnen het college van B en W is hij verantwoordelijk voor onder meer economie, verkeer en vervoer, wonen en sport. Totdat er een nieuw college aantreedt, blijft hij zich met de volle honderd procent inzetten voor de onderwerpen binnen zijn portefeuille. “Er is nog genoeg te doen!”, aldus Joosten. 

Ook als hij het wethouderschap straks inruilt voor het ondernemerschap blijft hij actief voor de VVD maar niet meer in de frontlinie. Hij komt ook op de kieslijst van de VVD te staan maar niet op een verkiesbare plaats. 

Meer berichten