Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Eric Schuffel leidt de Italiaanse ambassadeur Giorgio Novello en de Leiderdorpse wethouder Willem Joosten rond in zijn gloednieuwe zaak.</p>

Eric Schuffel leidt de Italiaanse ambassadeur Giorgio Novello en de Leiderdorpse wethouder Willem Joosten rond in zijn gloednieuwe zaak.

(Foto: Corrie van der Laan)
Ondernemers

Nieuw: Italiaans slaapcomfort op Wooon

Leiderdorp heeft er een bijzondere winkel bij. Woensdag aan het eind van de middag werd de Dorelan Flagship Store op woonboulevard Wooon geopend. Als bijzondere gast was daarbij de Italiaanse ambassadeur Giorgio Novello aanwezig. Ook de Leiderdorpse wethouder Willem Joosten (VVD, economische zaken) woonde de opening bij.  

Novello was niet zomaar uitgenodigd. Dorelan is een Italiaans merk en staat voor hoogwaardige bedden en matrassen. De Leiderdorpse vestiging is de enige winkel in Nederland waar ze te koop zijn en meteen de grootste Dorelan winkel ter wereld.

Voor eigenaar Erik Schuffel (54) kwam met de opening een lang gekoesterde wens uit. Met het starten van een onderneming heeft hij het roer omgegooid. Hiervoor had hij een lange carrière in de toeristische sector, waarvan de laatste tien jaar als managing director bij de Italiaanse cruiserederij MSC. Hij vertelde hoe hij op het idee was gekomen om importeur en distribiteur van Dorelan te worden. Na vele positieve commentaren op de Dorelan bedden van de cruiseschepen, met daaraan gekoppeld de vraag ‘waar kan ik zo’n bed kopen’, ging hij op onderzoek uit. Om erachter te komen dat er geen verkooppunt in Nederland was. Schuffel wilde al langer een eigen onderneming starten en waagde de sprong, samen met zijn schoonzoon Djerr van Wilgenburg.

Bij het opstarten kwamen ze de nodige uitdagingen tegen, zoals tegenvallers bij de verbouwing van het pand aan de Elisabethhof 14, maar woensdag konden ze toch trots hun gasten rondleiden door de showroom die zich over twee verdiepingen uitstrekt.

Meer berichten