GroenLinks fractievoorzitter Bob Vastenhoud. | Foto: PR
GroenLinks fractievoorzitter Bob Vastenhoud. | Foto: PR Foto: PR

Wijkactie GroenLinks rond Leidsedreef

Algemeen Wijknieuws

GroenLinks Leiderdorp zoekt het zaterdag 30 oktober hogerop. De maandelijkse wijkactie, waarbij schoonmaken van de openbare ruimte wordt gecombineerd met gesprekken met buurtbewoners, heeft ditmaal plaats rond de hoge flats aan de Leidsedreef. De bijeenkomst begint om 11.15 uur tegenover de Rietschans.

Behalve hier en daar wat afval rekent fractievoorzitter Bob Vastenhoud van GroenLinks ook op heel wat aanloop van flatbewoners en omwonenden. “De Leidsedreef is nu eenmaal een druk punt’’, zegt hij. “Dankzij hoogbouw zoals hier kunnen meer mensen in Leiderdorp wonen zonder dat we polders hoeven vol te metselen. Maar ook aan hoge flats zit een grens. Ik ben benieuwd naar de mening van de bewoners, maar ook naar die van omwonenden.”

Met de wijkactie – die de buurt sowieso schone stoepen, straten en struiken oplevert - denkt GroenLinks eerder op de hoogte te zijn van wensen, ideeën, vragen of klachten van Leiderdorpers dan als de uitgewerkte beleidsplannen eenmaal in het gemeentehuis op tafel liggen. 

Net als in september bestaat de kans dat gemeenteraadsleden van de PvdA zaterdag tijdens de wijkactie van GroenLinks hun gezicht laten zien. Vastenhoud: “Onze fracties hadden al veel raakvlakken voordat we dit jaar inniger zijn gaan samenwerken. Tijdens zo’n spreekuur in de open lucht leren we elkaar nog beter kennen.”

Wie een woonwijk wil voordragen voor een volgende wijkactie kan contact opnemen met fractie-assistent Tim Brouwer de Koning (tim.ank.bdk@ziggo.nl of 06-38030152).

Uit de krant