Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het Lekker op Weg team geeft tips om zuiniger te rijden. | Foto: PR
Het Lekker op Weg team geeft tips om zuiniger te rijden. | Foto: PR (Foto: PR HVDM)

Bandenspanningscheck en tips om zuiniger te rijden bij de Baanderij

De ‘Lekker op weg’ teams komen naar de Baanderij in Leiderdorp. De teams geven op zaterdag 30 oktober tips waarmee je zuiniger kan rijden. Ook controleren ze gratis je bandenspanning en geven de banden lucht als dat nodig is. De teams zijn vanaf 9.00 uur aanwezig.

Comfortabel rijden en besparen op brandstofkosten kan hand in hand gaan. Veel auto’s hebben hier namelijk handige in-carsystemen voor aan boord. Dit zijn de cruise control, de ECO-modus, de schakelindicator en het start-stopsysteem. Met deze hulpsystemen rij je eenvoudig een stuk zuiniger en comfortabeler. Naast deze systemen kan je ook eenvoudig brandstof besparen door de banden op de juiste spanning te houden. Zuiniger rijden is fijn voor je portemonnee en voor het klimaat, want je stoot ook minder CO2 uit.


Besparen

De teams van ‘Lekker op weg’ komen op zaterdag 30 oktober naar de Baanderij in Leiderdorp om tips te geven hoe je met behulp van de hulpsystemen brandstof kan besparen. Ze geven uitleg over het gebruik van de cruise control, de ECO-modus, de schakelindicator en het start stopsysteem. Hiermee kan je zo’n 10 tot 15 procent aan brandstof besparen. Daarnaast rij je met deze hulpmiddelen ook nog eens veel relaxter.


Lucht

De ‘Lekker op weg’ teams controleren gratis je bandenspanning en geven de banden lucht als dat nodig is. Het op spanning houden van je banden is een simpele manier om brandstof en geld te besparen. Dit kan tot 100 euro per jaar schelen. Toch rijdt 60 procent van de auto’s in Nederland rond met te zachte banden. De teams laten zien waar je bij jouw auto de juiste bandenspanning vindt, hoe je die checkt of jouw banden de juiste spanning hebben en hoe je ze oppompt. Ook leggen de teams uit waarom en hoe vaak je dit moet doen.


Iedereendoetwat.nl

Door zuiniger te rijden wordt de CO2-uitstoot verminderd. Dit draagt bij aan een beter klimaat. Kijk voor meer tips en informatie op Iedereendoetwat.nl.Meer berichten