Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Traditioneel wordt Sinterklaas zodra de pakjesboot afmeert aan de Ockenrode begroet door burgemeester Laila Driessen, waarna hij honderden handjes schudt van daar wachtende kinderen en hun ouders. Dit jaar gaat het anders en stap hij meteen na aankomt in een koest voor een rondrit door het dorp.</p>

Traditioneel wordt Sinterklaas zodra de pakjesboot afmeert aan de Ockenrode begroet door burgemeester Laila Driessen, waarna hij honderden handjes schudt van daar wachtende kinderen en hun ouders. Dit jaar gaat het anders en stap hij meteen na aankomt in een koest voor een rondrit door het dorp.

(Archieffoto: J.P. Kranenburg)
aankondiging

Intocht Sinterklaas in Leiderdorp anders dan gebruikelijk

Vanwege de oplopende coronabesmettingen is besloten dat de intocht van Sinterklaas in Leiderdorp dit jaar wat anders wordt dan gebruikelijk, meldde burgemeester Laila Driessen maandagavond. 

De goedheiligman komt zoals altijd per boot aan bij de Ockenrode, maar blijft dit keer niet dralen bij de afmeerplaats. In plaats van honderden handjes te schudden, stapt hij meteen in een koets voor de rondtocht door het dorp. Er zijn stops bij achtereenvolgens de Oranjegalerij, winkelcentrum Santhorst, woonboulevard de Baanderij en winkelcentrum Winkelhof waar wordt gezorgd dat het publiek goed kan doorstromen.

Meer berichten