Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>De openingsdag van Jumper, 18 oktober 2017.</p>

De openingsdag van Jumper, 18 oktober 2017.

(Foto: J.P.Kranenburg)
Rechtszaak

Definitief geen vergunning voor Jumper

Is het nu echt einde verhaal voor Jumper aan de Zijlbaan in Leiderdorp? Dat is de grote vraag nu de Raad van State eerder deze maand heeft bepaald dat de gemeente de omgevingsvergunning voor de ‘diersuper’op de Baanderij vorig jaar terecht heeft ingetrokken.

Door: Corrie van der Laan

Het is een ingewikkelde kwestie. De gemeente Leiderdorp verleende in 2017 een tijdelijke omgevingsvergunning aan Jumper, waarna de winkel op 18 oktober van dat jaar de deuren opende. Wereldhave, de eigenaar van Winkelhof, was daar niet blij mee en maakte bezwaar tegen de vergunningverlening; de dierenwinkel op een kleine kilometer afstand van Winkelhof zou het winkelcentrum minder aantrekkelijk maken voor de vestiging van een soortgelijke winkel. Het bezwaar werd door de gemeente terzijde geschoven. Wereldhave stapte vervolgens naar de Haagse Rechtbank en kreeg gelijk. Daarop trok de gemeente in de zomer van 2020 de omgevingsvergunning alsnog in. Waarna op zijn beurt de eigenaar van Jumper, Discount Pet Center, in hoger beroep ging tegen het besluit van de rechter. 

In dat hoger beroep oordeelde de Raad van State op 6 oktober dat Wereldhave terecht bezwaar gemaakt had en dat de gemeente de vergunning terecht ingetrokken heeft. Wat zeker ook meespeelt, is dat een winkel als Jumper niet thuishoort op een bedrijventerrein als De Baanderij. De gemeente heeft nog geprobeerd een ontheffing te krijgen van de provincie, maar die is geweigerd. En die weigering was volgens de Raad van State ook terecht. 


Onduidelijk

Betekent dit alles nu dat Jumper binnenkort moet sluiten? Dat is vooralsnog onduidelijk. “We zijn dit nog nader aan het onderzoeken”, aldus een woordvoerder van de gemeente. Er is nog wel enige hoop voor Jumper: al in 2016 zette de Raad van State een streep door de vergunning van de Action, een eindje verder op de Baanderij aan de Vlasbaan. En die winkel is nog steeds gewoon geopend.

Meer berichten