Logo leiderdorpsweekblad.nl
Wellicht wordt zaterdag ook de  asgrauwe koraalzwam (Clavulina cinerea) gespot. | Foto: IVN Leidse Regio
Wellicht wordt zaterdag ook de asgrauwe koraalzwam (Clavulina cinerea) gespot. | Foto: IVN Leidse Regio (Foto: IVN Leidse Regio)
Natuur

Paddenstoelenexcursie en -route in De Houtkamp

Zondag 31 oktober van 14.00 tot ongeveer 15.30 uur verzorgt natuurorganisatie IVN de jaarlijkse paddenstoelenexcursie in park De Houtkamp in Leiderdorp.

Elk jaar is het weer een verrassing welke soorten zich laten zien op dood hout, op bosgrond, rond bomen en in het gras. Er viel heel wat regen de laatste weken en dat is heerlijk voor paddenstoelen. De vooruitzichten zijn dus gunstig. Maar ook als er heel weinig paddenstoelen zijn, is het altijd nog een mooie herfstwandeling. 

De excursie is voor beginnende en iets meer gevorderde paddenstoelenkijkers van alle leeftijden, er worden aparte groepen gevormd. De excursie wordt georganiseerd door natuurgidsen van IVN Leidse regio. 

IVN wil bij de excursie het aantal deelnemers per groep beperkt houden. Daarom is vooraf aanmelden, met opgave van met hoeveel mensen je wilt komen, verplicht. Dit kan via e-mailadres antonius.gordijn@gmail.com. Je ontvangt een bevestiging en de ontmoetingsplaats in het park. 

Tevens zullen IVN-gidsen vanaf ongeveer 11.00 uur infobordjes over paddenstoelen in het park plaatsen. De routekaart met de locaties van die bordjes wordt op de website www.ivn.nl/leidseregio geplaatst. De route kan overal opgepakt worden en door iedereen zelfstandig worden gelopen.

Kijk voor leuke weetjes over paddenstoelen en andere tips alvast op www.ivn.nl/2uurnatuur-challenge.

Meer berichten