Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Burgemeester Driessen, Koos Koster en George van Gorp (v.l.n.r.) onthullen de plaquette voor Jan van Gorp. | Foto: PR</p>

Burgemeester Driessen, Koos Koster en George van Gorp (v.l.n.r.) onthullen de plaquette voor Jan van Gorp. | Foto: PR

(Foto: PR)

Plaquette als eerbetoon aan Jan van Gorp

Op de rugleuning van de bank op het Burchtplein middenin de Leiderdorpse wijk Leyhof prijkt een gloednieuwe plaquette die herinnert aan wijkbewoner Jan van Gorp. Zondag 24 oktober werd de plaquette onthuld door burgemeester Laila Driessen, Koos Koster van Clubhuis de Derde Helft en George van Gorp (de zoon van Jan).

Jan van Gorp was een maatschappelijk zeer betrokken inwoner van Leiderdorp die op vele fronten actief was. Zo was hij jarenlang lid van het Platform Gehandicaptenbeleid en was hij lid van het eerste uur van de Leiderdorpse Adviesraad Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), later omgedoopt in Adviesraad Sociaal Domein Leiderdorp. Hij was mede-oprichter van de Leiderdorpse afdeling van het SeniorWeb en lid van de commissie Clubhuis de Derde Helft. In zijn buurt streed hij in 2018 nog succesvol voor extra parkeerplaatsen bij de herinrichting van de Schildwacht. 

Jan van Gorp overleed op 10 april 2020 op 75-jarige leeftijd, als een van de eerste Leiderdorpse slachtoffers van corona. 


Donatie

Onlangs werd SeniorWeb Leiderdorp opgeheven. Het bestuur heeft toen besloten het geld dat nog in kas zat te doneren aan het Clubhuis de Derde Helft, omdat Jan van Gorp daar ook actief was als vrijwilliger en het geld dan ten goede zou komen aan de Leiderdorpse gemeenschap. Dankzij die donatie kon de bank op het Burchtplein vorige week worden opgeknapt en voorzien van een mooie koperen plaquette. Een passend eerbetoon aan Jan van Gorp.

Meer berichten