Afbeelding

Geen winst, wel perspectief voor Velocitas

Sport

In de uitwedstrijd tegen GKV | Economics uit Gorinchem, afgelopen zaterdag, deed Velocitas lange tijd goed mee. Een gebrek aan scherpte in de afronding zorgde voor een ietwat geflatteerde uitslag van 20 – 12 in het voordeel van de thuisploeg.

Na een snelle openingstreffer voor Velocitas van Debby Halvemaan, liep GKV snel uit naar een riante voorsprong van 6 – 2. Velocitas liet zich echter niet gek maken door een puntje meer of minder en bood met teamspel goed weerstand. Het zorgde voor een wedstrijdbeeld waarbij 2 ploegen aan elkaar gewaagd waren.

Toch was GKV een stuk scherper in de afronding. Na een helft korfballen had Velocitas vijfmaal gescoord. GKV deed het een stuk beter en was 9 keer trefzeker.

Ook na rust maakte Velocitas het eerste punt. Al in de eerste minuut bracht Sanne Glasbeek de stand terug naar 9 – 6. De ploeg uit Leiderdorp kreeg daarna veel kansen. Mitchell de Boer en Siem van Osnabrugge speelden na rust meer in de rebound en brachten zo de rest van het team in de gelegenheid om te scoren. Daar gingen de Leiderdorpers te slordig mee om, waardoor de wedstrijd nooit meer echt spannend werd.

Velocitas liet tot vlak voor het einde van de wedstrijd goed korfbal zien. Vijf minuten voor tijd stond het 16 – 12, een stand die het verloop van de wedstrijd beter weergeeft dan de uitslag. In de laatste 4 minuten was GKV nog een aantal keer scherp in de afronding, waardoor de uiteindelijke score uitkwam op 20 – 12 in het voordeel voor de ploeg uit Gorinchem. Velocitas verloor terecht maar liet zien dat het bij vlagen weerstand kan bieden in de overgangsklasse.

In de langzaam naderende zaalcompetitie, waar Velocitas een klasse lager speelt, zijn er absoluut kansen op een mooi resultaat. Nog wel even trainen op de afronding.

Komende zaterdag speelt Velocitas thuis tegen Unitas | Perspectief. De ploeg uit Harderwijk staat na 6 wedstrijden ongeslagen bovenaan. Afgelopen week versloeg Unitas in eigen huis BEP met maar liefst 28 – 10. Genoeg reden om aan te komen moedigen: de wedstrijd start om 15.30 uur.