Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Bij de viering op zaterdag 2 oktober was als spreker uit onze omgeving tegenwoordig Prof.Dr. Dick de Boer uit Leiderdorp. </p>

Bij de viering op zaterdag 2 oktober was als spreker uit onze omgeving tegenwoordig Prof.Dr. Dick de Boer uit Leiderdorp.

(Foto: )

75 jaar Genealogie Leiden en omstreken

Op zaterdag 2 oktober werd vierde De Hollandse Vereniging voor Genealogie “Ons Voorgeslacht’ haar 75 jarig bestaan in Rotterdam.

Bij de viering op zaterdag 2 oktober was als spreker uit onze omgeving tegenwoordig Prof.Dr. Dick de Boer uit Leiderdorp. Hij sprak over de ontwikkeling van de Vereniging Ons Voorgeslacht de afgelopen 75 jaar. En de wisselwerking tussen de wetenschap en verenigingen Tevens werd het boek Leiderdorp tijdens de 80 jarige oorlog besproken. Uniek was de  aanwezig van een van de oprichters van de vereniging Henk van der Waag uit Spijkenisse. Henk werd als zestienjarige lid en is nog steeds na 75 jaar bezig met archief onderzoek. Genealogie is dan ook geschikt voor jong en oud. In Ons Voorgeslacht zijn ook jeugdleden actief met archief onderzoek naar hun familie geschiedenis. Inlichtingen: onsvoorgeslacht.nl

In 1946 is de vereniging opgericht door enkele personen uit Rotterdam en omgeving. Echter al snel sloten genealogen uit Leiden en omstreken zich aan en werd de naam veranderd in Zuid-Hollandse Vereniging voor Genealogie en later in Hollandse Vereniging. Na 75 jaar is de vereniging nog steeds actief met het ontsluiten van gegevens uit archieven en heeft ruim 1400 leden. Via haar websites zijn enorm veel gegevens te vinden voor personen die hun familie geschiedenis uit willen zoeken. De vereniging is behalve op Rotterdam/Leiden gericht op de direct omliggende gebieden. Zeg maar het oude graafschap Holland. Gemiddeld wordt er per dag een nieuwe genealogische bron ontsloten en raadpleegbaar op de speciaal hiervoor ingerichte website hogenda.nl.

Meer berichten