Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: pixabay.com

Dubieuze buurtapp

Bewoners in de Kerkwijk ontvingen afgelopen week een uitnodiging om deel te nemen aan de buurtapp Nextdoor, middels een brief, ondertekend door een buurtgenoot.

De organisatie achter Nextdoor gebruikt deze methode om nieuwe deelnemers te werven, maar deze is omstreden. Uit verschillende gemeenten komen berichten dat de brief wordt verzonden onder de naam van buurtgenoten die van niets weten. Nextdoor heeft in haar gebruikersvoorwaarden opgenomen dat ze hier recht toe hebben. Eén van de bewoners in de wijk die zo’n brief kreeg lichtte de politie in: “Daar werd me verteld dat het niet verboden is om zo’n app te promoten. Maar we kunnen elkaar natuurlijk wel waarschuwen.” De politie roept mensen nu op de gebruikersvoorwaarden van een app als Nextdoor altijd goed te lezen, alvorens akkoord te gaan. 

Het is niet het enige probleem met Nextdoor: De consumentenbond onderzocht de app al eerder en concludeerde dat de algemene voorwaarden vraagtekens oproepen over de werkelijke doelstelling van de app (commercieel gewin) en privacy van de gebruikers. Ook het consumentenprogramma Radar besteedde er aandacht aan. Reden dus om op je hoede te zijn. Meer info: https://www.consumentenbond.nl/smartphone/nextdoor-buurtapp en radar.avrotros.nl. 

Meer berichten