Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>V.l.n.r. Coen Franken en Mariska Verhulst van Bij Mei, voorzitter Laila Driessen, Gerard Mul van Boerderij Boterhuys en Vicky van der Krogt van Buitenplaats Molenwei.&nbsp;</p>

V.l.n.r. Coen Franken en Mariska Verhulst van Bij Mei, voorzitter Laila Driessen, Gerard Mul van Boerderij Boterhuys en Vicky van der Krogt van Buitenplaats Molenwei. 

(Foto: Corrie van der Laan)
Groen

Gouden Polderpenning voor Gerard Mul

Tijdens de afscheidsbijeenkomst van de Stichting Land van Wijk & Wouden, vorige week woensdag in Brasserie Park in Leiderdorp, reikte voorzitter Laila Driessen de Gouden Polderpenning uit aan Gerard Mul van Boerderij Boterhuys in het Warmondse deel van de Boterhuispolder. Hij ontvangt de penning ter waarde van 1.500 euro om het beleefpad op zijn boerderij uit te breiden met een uitkijktoren. 

De bronzen polderpenningen van 500 euro gingen naar Mariska Verhulst voor haar zelfoogsttuin Bij Mei van in Zoeterwoude Dorp en  en Vicky van der Krogt van natuurboerderij Buitenplaats Molenwei in Leidschendam.

De Stichting Land van Wijk & Wouden heeft ook afgelopen voorjaar al een aantal polderpenningen uitgedeeld. Toen begin dit jaar duidelijk werd dat de stichting moest stoppen wegens gebrek aan financiële ondersteuning door de gemeenten Leiden, Leiderdorp en Zoeterwoude, heeft het bestuur besloten te eindigen met een positieve actie. Het geld dat nog in kas was, werd gebruikt om nog één keer initiatieven te ondersteunen die bijdragen aan het verbeteren van de verbinding tussen stad en platteland. Er waren heel veel aanvragen, die vooral gericht waren op het beleven van de polder en de boerderij en op verbetering van biodiversiteit. In totaal is zo 35.000 euro uitgereikt. Drie initiatieven waren genomineerd voor de Gouden Polderpenning en de aanwezigen tijdens de afscheidsbijeenkomst kozen Boerderij Boterhuys als winnaar.

Meer berichten